Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι ''οικοι ανοχής'' άρχισαν το γνωστό παιχνίδι τους...Μειώθηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας από την Moody’s

Ο Moody’s σημειώνει επίσης ότι η προοπτική της αξιολόγησης της Ουκρανίας είναι τώρα «αρνητική», γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε η θέση της χώρας να υποστεί περαιτέρω μείωση μεσοπρόθεσμα

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας σε "Caa2"  μείωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s, λόγω της "κλιμάκωσης" της πολιτικής κρίσης στη χώρα.
«Ο πρώτος λόγος ( ... ) είναι η έκταση και η φύση της όλο και πιο βίαιης κρίσης που θα μπορούσε τελικά να "στεγνώσει" τη κρατική χρηματοδότηση», ανακοίνωσε ο οργανισμός.
Ο Moody’s σημειώνει επίσης ότι.....
.. η προοπτική της αξιολόγησης της Ουκρανίας είναι τώρα «αρνητική», γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε η θέση της χώρας να υποστεί περαιτέρω μείωση μεσοπρόθεσμα.
«Η ριζοσπαστικοποίηση των θέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και η εξάπλωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας έχουν αυξήσει την πιθανότητα σοβαρής διοικητικής κρίσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κενό εξουσίας», ανέφερε επίσης ο Moody’s.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θεωρεί, επίσης, ότι αυτή η αστάθεια αυξάνει τον κίνδυνο μιας μεγάλης φυγής κεφαλαίων, που θα μπορούσε να αποδυναμώσει περαιτέρω το ουκρανικό νόμισμα. 
Την περασμένη Τρίτη και ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor είχε υποβαθμίσει την Ουκρανία, λόγω της πολιτικής κρίσης.
Για δύο μήνες, η ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κίνημα διαμαρτυρίας που συνδέεται με την απόρριψη της συμφωνίας εταιρικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παραίτηση της κυβέρνησης υπό την πίεση των διαδηλώσεων δεν ήταν αρκετή για να μειώσει την ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου