Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τις μέρες που πέρασαν και με αφορμή το ξέσπασμα των γεγονότων στην Ουκρανία, η άκριτη και ακατάσχετη Ρωσολαγνεία γνώρισε και στον τόπο μας ημέρες δόξης λαμπρές…


Και τις γνώρισε πρωτίστως απ όλους εκείνους που το ζήτημα της εθνικής αξιοπρέπειας των λαών, παραμένει θολό νεφέλωμα στο δικό τους αξιακό σύστημα αντιλήψεων, και που αρέσκονται να παραληρούν σε δήθεν αντι-νεοταξίτικη αρλουμπολογία, χωρίς να επιχειρούν να θίξουν επί της ουσίας το πραγματικό περιεχόμενο των νεοταξίτικων επιλογών που τείνουν να βάλουν τη σφραγίδα τους στη σύγχρονη γεωπολιτική του πλανήτη.

Υπήρξαμε οι πρώτοι – ανάμεσα σε λίγους – που από την πρώτη στιγμή αυτών των εξελίξεων θέσαμε επί τάπητος το ερώτημα για το αν και κατά πόσον το δίδυμο των Πούτιν – Μεντβέντεφ,αντιστρατεύεται στη βάση της τη νεοταξίτικη γεωστρατηγική ή αν παραμένει καθοριστική συνιστώσα της στο πλαίσιο φυσικά των εσωτερικών ανταγωνισμών των επιμέρους συνιστωσών της.

Δείτε χαρακτηριστικά...
τι λέγαμε για όλα τούτα σε σχετικό μας άρθρο με τίτλο: «Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΛΟΓΕΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Προφανώς δε χαιρόμαστε γι αυτό, αλλά οι χορογραφούμενες εξελίξεις γι ακόμη μια φορά έρχονται να μας επιβεβαιώσουν.

Οι δρομολογούμενες εξελίξεις στην Κριμαία, πέρα και πίσω από τις κινήσεις εντυπωσιασμού που γίνονται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, και προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι στις κοινωνίες στις οποίες αναφέρονται, αποδεικνύουν πως το κορυφαίο γεωπολιτικό σχέδιο νεοταξίτικης έμπνευσης και κοπής, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και στην Κριμαία, και αυτό στο οποίο πρωτίστως αποσκοπεί, είναι στη νομιμοποίηση μιας νέου τύπου γεωπολιτικής διπλωματίας στον πλανήτη.

Μιλάμε εδώ κυρίως για το δηλητήριο του εθνικιστικού διχασμού, το οποίο χρησιμοποιείται ως βολικό εργαλείο μέσω του οποίου καντονοποιούνται οι λαοί και επαναχαράσσονται τα σύνορα στον πλανήτη.

Η απερισκεψία του ντόπιου παπαγαλιστάν, με προεξάρχον εκείνο το τμήμα του που μοστράρεται ως «αντισυστημικό», πανηγυρίζει για το γαϊτανάκι των αποσχίσεων και των ανεξαρτητοποιήσεων που εγκαινιάζεται στην Κριμαϊκή χερσόνησο.

Όλοι αυτοί οι απίστευτοι τύποι ξεχνούν ωστόσο τρία πράγματα:
  • Το πρώτο που ξεχνούν είναι πως ο ισλαμισμός παραμένει η κυρίαρχη τροφοδοτούσα πηγή αυτών των αντιλήψεων, και αυτή η επικίνδυνη πηγή, δεν έχει μονάχα αναφορές για τα τεκταινόμενα στην κεντρική Ασία σήμερα, και δεν περιορίζεται καν στην ευρύτερη περιοχή της Τουρκίας (με την οποία αρέσκονται να ερωτοτροπούν οι κάθε λογής συνομωσιολάγνοι και προφητολάγνοι), αλλά έχει θέσει στο κέντρο του ενδιαφέροντος του την Ευρωπαϊκή Ήπειρο με τα Βαλκάνια να θεωρούνται η πλέον διακεκαυμένη ζώνη.
  • Το δεύτερο που ξεχνούν είναι πως το Κόσσοβο δεν είναι μακριά… Διόλου μακριά επίσης δεν είναι στα Σκόπια και η ανατέλλουσα πολιτική περί Μεγάλης Αλβανίας… Και φυσικά ο επικίνδυνος ασκός του Αιόλου ανοίγει και για την Κύπρο μετά την κορυφαία προδοσία που βρίσκεται ήδη στα σκαριά.
  • Το τρίτο και ενδεχομένως σημαντικότερο πράγμα το οποίο ξεχνούν, είναι πως το καμπανάκι του κινδύνου χτυπά επικίνδυνα για τη Θράκη μας. Και δυστυχώς όλα αυτά τα επικίνδυνα σενάρια (που πλέον δεν είναι μονάχα σενάρια) έρχεται να τα νομιμοποιήσει προκαταβολικά όλη αυτή η επικίνδυνη απερισκεψία που κυκλοφορεί ελεύθερη και μεγαλοστομεί ασύδοτα για λογαριασμό του έτερου νταβατζή του πλανήτη.

Με δυο λόγια, οι πρακτικές εκείνες που εγκαινιάζουν την επικίνδυνη στρατηγική της επαναχάραξης των συνόρων στις ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη, αποτελεί κυρίαρχη και πρωτεύουσα νεοταξίτικη επιλογή, που αργά ή γρήγορα απειλεί να χτυπήσει με τρόπο εφιαλτικό και τη δική μας την πόρτα.

Μέσα σε αυτές της συνθήκες του ξέφρενου παραλογισμού θεωρούμε (ναι το θεωρούμε εμείς που έχουμε ασκήσει εντονότατη κριτική και το έχουμε κάνει κατ επανάληψη) ότι η μοναδικά νηφάλια και άκρως πατριωτική θέση που διατυπώνεται στις μέρες μας από τα πολιτικά κόμματα του τόπου, είναι η θέση του ΚΚΕ, η οποία ουδόλως σχετίζεται ούτε με τους ολέθριους εναγκαλισμούς του Βενιζέλου με τους Ουκρανούς νεοναζί, ούτε φυσικά και με τους απερίσκεπτους καιροσκοπισμούς των κάθε λογής πατριδοκάπηλων που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος, και που το «σκληρό τμήμα» τους ιστορικά δε δίστασε να προβεί στους πλέον ολέθριους χειρισμούς και δωσιλογικές κολεγιές με τους δολοφόνους του λαού μας.

Σημεία κλειδιά στην τοποθέτηση του ΚΚΕ παραμένουν οι εξής διαπιστώσεις:

  • Πρώτον: Η απόσχιση της Κριμαίας και η ενσωμάτωσή της στη Ρωσία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το εθνικιστικό ρεύμα, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία. Θα εγκλωβίσει εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια αντιπαράθεση σε εθνοτική βάση, κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες της σύγκρουσης, όπως και τη μοναδική εναλλακτική λύση, που υπάρχει για τους εργαζόμενους και βρίσκεται σ' έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, στο σοσιαλισμό. Και…
  • Δεύτερον: Υπάρχει, επίσης, ο κίνδυνος να "ανοίξει τον ασκό του Αιόλου" και σε άλλες περιοχές, ειδικά στα Βαλκάνια, να οδηγήσει και σε άλλες ενσωματώσεις περιοχών, π.χ. στην ενσωμάτωση του Κοσσόβου στη λεγόμενη "Μεγάλη Αλβανία", που συνδέεται με προσαρτήσεις εδαφών γειτονικών χωρών. Υπάρχουν, άλλωστε, παραδείγματα από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας που, στο όνομα της αυτοδιάθεσης των λαών, άνοιξε ο δρόμος για αλλαγές συνόρων.

Ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΚΕ θα την βρείτε ΕΔΩ

Και επειδή όλα τα παραπάνω ισχύουν, καλό θα είναι να συγκρατηθούν λίγο στους ξέφρενους πανηγυρισμούς τους οι απερίσκεπτοι, διότι αυτό που χειροκροτούν σήμερα, αύριο θα καταστεί κόλαφος για την ίδια μας την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου