Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το μήνυμα Ε.Ε. και Η.Π.Α. στη Ρωσία για την Κριμαία

17825212_2014_03_16T115405Z_1572258413_LR1EA3G0X1UL1_RTRMADP_3_UKRAINE_CRISIS_CRIMEA.limghandler
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν την έκβαση του παράνομου και αντισυνταγματικού δημοψηφίσματος ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία, διαμηνύουν σύσσωμοι Ζοζέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Τζον Κέρι προς τη Μόσχα καθώς η χερσόνησος ψηφίζει για την απόσχισή της.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος της ΕΕ, Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι, υπογραμμίζουν πως ....
...η Ένωση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δρομολογούμενη απόσχιση της Κριμαίας, και καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της ώστε να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα και να παραμείνουν εντός των στρατοπέδων τους.
Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες επί πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στη βάση της διακήρυξης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 6 Μαρτίου.
Η απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 6 Μαρτίου προβλέπει την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων υπό μορφήν δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και μη χορήγησης αδειών εισόδου, εάν η Ρωσία δεν δεσμευθεί για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης.
Οι πρεσβευτές των 28 στην ΕΕ θα συνέλθουν το βράδυ της Κυριακής για να καταρτίσουν κατάλογο Ρώσων και Ουκρανών τους οποίους θα αφορούν οι κυρώσεις, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Τα ονόματα του καταλόγου δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών το πρωί της Δευτέρας.
Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ταυτόχρονα τον Βλ.Πούτιν ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τις ερχόμενες ημέρες κυρώσεις και διεθνή απομόνωση που θα πλήξει την οικονομία της.
Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου