Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

ΧΑ: Στις 11 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τη συμμετοχή της στις εκλογές.

kasidiaris_4-600x312
Από τον Αρειο Πάγο περνά η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Tο Α” τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφασίσει για το αν μπορούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να μετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πρέπει να κριθεί το αν η ΧΑ και το παρακλάδι της, η Εθνική Αυγή, μπορούν να μετάσχουν στις ευρωεκλογές.
Πολιτικοί παράγοντες και ανώτατοι δικαστικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον οι μία από δύο σχετικές αποφάσεις θα είναι θετική, όπως αναφέρει το «Βήμα». 
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από ....
..την εκλογική νομοθεσία και κυρίως από το νόμο 4255/14, η προθεσμία για να κατατεθούν οι εκλογικοί συνδυασμοί των υποψηφίων Δημάρχων και Περιφερειαρχών λήγει σήμερα, Κυριακή, τα μεσάνυχτα.
Στη συνέχεια, ως τις 3 Μαΐου, το Α” τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν οι συνδυασμοί είναι έγκυροι. Δηλαδή αν ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων, ο Ηλίας Παναγιώταρος την Περιφέρεια Αττικής ή ο Αρτέμης Ματαθιόπουλος τον Δήμο Θεσσαλονίκης. 
Απόφαση στην οποία μπορεί να παίξει ρόλο και το αν έως τότε η Βουλή θα έχει εγκρίνει την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως έχουν ζητήσει οι ανακριτές.
Η ίδια διαδικασία θα γίνει και για τις ευρωεκλογές, με μία εβδομάδα διαφορά. Στις 4 Μαΐου λήγει η προθεσμία των κομμάτων για την κατάθεση των ευρωψηφοδελτίων τους. 
Ως τις 11 Μαΐου το Α” τμήμα του Αρείου Πάγου θα πρέπει να αποφασίσει αν μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή. 
Πηγές του «Βήματος» εκτιμούν πως ο Αρειος Πάγος θα εκδώσει την ίδια απόφαση και για τα δύο κόμματα, θεωρώντας τα ένα και το αυτό.
[www.crashonline.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου