Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μέρκελ: «Πάτε καλά, γι αυτό ...ξανά τα κεφάλια μέσα»

Συμφώνησε μαζί της ο Α. Σαμαράς, ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν

Τα πάτε καλά, βάλτε βαθύτερα το κεφάλι μέσα τώρα, ήταν το μήνυμα της ομιλίας της καγκελαρίου Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πριν από λίγο. 

Η γερμανίδα καγκελάριος γέμισε προεκλογικά συγχαρητήρια τον πρωθυπουργό, ο οποίος συμφώνησε, ότι «θα συνεχιστεί η προσπάθεια»...

Τα πάτε καλά, βάλτε βαθύτερα το κεφάλι μέσα τώρα, ήταν το μήνυμα της ομιλίας της καγκελαρίου Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο...
γέμισε προεκλογικά "μπράβο", αλλά δεν του προσέφερε τίποτα άλλο, την Παρασκευή.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε δύο φορές στην ομιλία του ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό με αυτό της Άνγκελα Μέρκελ, ότι δηλαδή "ωφελούν και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα".

Σύμφωνα με την ίδια «με το πρωτογενές πλεόνασμα, αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της γι αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί»… 

Κατά τα άλλα περίσσεψαν τα συγχαρητήρια και τα μπράβο, ενώ η καγκελάριος προέβλεψε πτώση των επιτοκίων και έξοδο της Ελλάδας στις αγορές βήμα- βήμα κάτω από προστατευτική ομπρέλα, αλλά δεν είπε τίποτα για επιμήκυνση του χρέους.


Στο μεταξύ μία νέα επιχειρηματική τάξη προνομιούχων επιχειρηματιών με γερμανικές υποτροφίες και γερμανικά δάνεια έγινε σαφές ότι δημιουργείται. 

Οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να δουν την καγκελάριο και να της περιγράψουν τα προβλήματά τους και μια πραγματικότητα ξένη για κάθε άλλο Έλληνα, πλην των ιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου