Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αποθεώνει Στουρνάρα η Frankfurter Allgemeine Zeitung… Βρε ουστ!


Αποθεώνει Στουρνάρα η Frankfurter Allgemeine Zeitung… Βρε ουστ!

«Η Ελλάδα δεν είναι πια μια αποτυχημένη χώρα σε κρίση, για την οποία παραμένουν κλειστές οι χρηματαγορές. 
Έτσι, οι κόποι των δημοσιονομικών περικοπών άξιζαν», επισημαίνει η FAZ.Η FAZ, αναφέρει πως με το «ριψοκίνδυνο» αυτό βήμα που έκανε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, επωφελούμενος από το ενδιαφέρον όσων επενδυτών από το εξωτερικό αγαπούν το ρίσκο και διαθέτουν ρευστότητα, «παρέχει στον Πρωθυπουργό του Αντώνη Σαμαρά ένα ευπρόσδεκτο επιχείρημα για τον προεκλογικό αγώνα των Ευρωεκλογών».
Σχετικά με τον Γ. Στουρνάρα, η εφημερίδα σημειώνει πως ο 57χρονος οικονομο«Αρχιτέκτονα» της επιστροφής ....
...της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο που δημοσιεύεται στο φύλλο του Σαββάτου.
λόγος έπρεπε να κάνει γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος της δυσάρεστης δουλειάς. «Έπρεπε να υπερασπιστεί δραστικές περικοπές κατά το ένα τρίτο στους μισθούς του δημόσιου τομέα και στις συντάξεις, καθώς και αντιδημοφιλείς φόρους για τα ακίνητα».
«Ο μοναχικός άνδρας, που τα βγάζει πέρα χωρίς μεγάλο επιτελείο συνεργατών και μένει μέχρι αργά ξάγρυπνος για να απαντάει και σε email, έχει ως έργο του τώρα να μειώσει τις προσδοκίες και τους φόβους για νέα κρατικά δάνεια από τις χρηματαγορές. Ο Στουρνάρας ξέρει ότι είναι καλή η επιστροφή στις χρηματαγορές με τιμές αναφοράς, αλλά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τα επιτόκια για περαιτέρω δανεισμό», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η FAZ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου