Σ
ύμφωνα με τον Economist, «η ιδέα και μόνο της ομολογιακής έκδοσης προκαλεί τα βλέμματα και εκπλήσσει, δεδομένου του βάθους της κρίσης που βιώνει η χώρα».
στο μονοπάτι προς αυτόν.
Σύμφωνα με τον Economist, «η ιδέα και μόνο της ομολογιακής έκδοσης προκαλεί τα βλέμματα και εκπλήσσει, δεδομένου του βάθους της κρίσης που βιώνει η χώρα».
Παράλληλα, πάντως, το βρετανικό περιοδικό σχολιάζει ότι, αν και η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο από τις σκοτεινές ημέρες, παραμένει ακόμα μακριά από το να μπορεί να σταθεί μόνη της οικονομικά.
Ακόμη περισσότερη βοήθεια κρίνεται απαραίτητη, σχολιάζει ο Economist, με το ΔΝΤ να συνεχίζει να επιμένει ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να κάνουν περισσότερες παραχωρήσεις για να μπει το ελληνικό δημόσιο χρέος σε μια «βιώσιμη» τροχιά.
Το περιοδικό σχολιάζει ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι εάν η Ελλάδα έχει πραγματικά αλλάξει τους τρόπους δημοσιονομικής διαχείρισής της και αυτό παραμένει ακόμα ασαφές.
«Η κόπωση από τη μεταρρύθμιση μπορεί να είναι κατανοητή για την Ελλάδα, ωστόσο προδίδει το δισταγμό να γίνει δεκτό ότι η χώρα αυτή ήταν ο αρχιτέκτονας των κακοτυχιών της», αναφέρεται στο άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου