Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τέλος ο Χάρης Θεοχάρης από τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, μετά τις συνεχόμενες... γκέλες

Την παραίτηση από τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων φέρεται να έχει ζητήσει από χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας από τον κ. Χάρη Θεοχάρη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός μετέφερε στον κ. Θεοχάρη την επιθυμία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να υποβάλει την παραίτησή του από το «τιμόνι» της ΓΓΔΕ.

Από τον Γιώργο Παλαιτσάκη
Προφανής αιτία των εξελίξεων αυτών είναι η έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Δημοσίου Εσόδων που προκάλεσαν μεγάλο πολιτικό κόστος στα 2 συγκυβερνώντα κόμματα! 
Συγκεκριμένα, το πρωθυπουργικό περιβάλλον καταλογίζει στον κ. Θεοχάρη λανθασμένους χειρισμούς με την έκδοση διαφόρων εγκυκλίων που δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση. 
Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός κυβερνητικών βουλευτών έχουν επικρίνει τον ....
....κ. Θεοχάρη, ισχυριζόμενοι ότι κυνηγάει με κατασχέσεις φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα, αντί να βάζει στο στόχαστρο του πλούσιους!
Βεβαίως, η αλήθεια απέχει παρασάγγας από όλους αυτούς τους ισχυρισμούς των ανθρώπων του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών βουλευτών, δεδομένου ότι όλες οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες του κ. Θεοχάρη απέρρεαν από τους απάνθρωπους και αντιλαϊκούς «μνημονιακούς» νόμους που ψήφισαν στη Βουλή τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, φωνάζοντας δυνατά «ναι σε όλα» τα καταστροφικά για τον Ελληνικό λαό φοροεισπρακτικά μέτρα. Το ίδιο έπρατταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Θεοχάρης απλώς εξέδιδε τις αναγκαίες αποφάσεις και εγκυκλίους για την εφαρμογή των μέτρων που ψήφιζαν ομόφωνα οι … όψιμα αγανακτισμένοι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος και οι όψιμα διαμαρτυρόμενοι κυβερνητικοί βουλευτές, ώστε να εκτελεστούν οι «μνημονιακές» εντολές που είχε λάβει η συγκυβέρνησή τους από τους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές!
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς βρήκε τον κ. Θεοχάρη ως «εξιλαστήριο» θύμα για να του φορτώσει τις ευθύνες για την αποδοκιμασία του Ελληνικού λαού απέναντι στη Νέα Δημοκρατία κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Στην πραγματικότητα, ο κ. Σαμαράς και οι βουλευτές της Ν.Δ. που ψήφισαν όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα της τελευταίας διετίας ευθύνονται για την εκλογική κατρακύλα του κυβερνόντος κόμματος και όχι ο κ. Θεοχάρης. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ που επίσης ψήφισαν τα καταστροφική μέτρα και στη συνέχεια κατηγορούσαν τον κ. Θεοχάρη επειδή ήθελε να τα εφαρμόσει!
Άλλωστε η λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ως σχεδόν ανεξάρτητης αρχής με έναν επικεφαλής πενταετούς θητείας που δεν θα υπακούει σε πολιτικές παρεμβάσεις και δεν θα λογαριάζει κανένα πολιτικό κόστος ήταν μία «μνημονιακή» υποχρέωση της κυβέρνησης, την οποία ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Στουρνάρας και οι λοιποί συνεργάτες των Γερμανών και των λοιπών δανειστών προσυπέγραψαν με μεγάλη ευκολία και χωρίς καμία ένσταση, θεωρώντας ότι η ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης αποτελεί μια σημαντική «διαρθρωτική μεταρρύθμιση»!
Ο ίδιος κ. Θεοχάρης τον τελευταίο καιρό ένιωθε να μην έχει την στήριξη της κυβέρνησης και να μετατρέπεται σε «εύκολο στόχο» καθώς μετακυλίονταν σε αυτόν η ευθύνη πολιτικών αποφάσεων.
Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες, η τρόικα είναι ήδη ενημερωμένη για την επιθυμία της συγκυβέρνησης να παραιτηθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έβαλε βέτο στο ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Ι. Στουρνάρα, από το υπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου η επιλογή απομάκρυνσης του Χ. Θεοχάρη αποφασίστηκε τελικά να είναι αυτή η οποία θα δώσει τελικά το στίγμα της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής προς το φιλολαϊκότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου