Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Υπό την κατοχή των πολυεθνικών και του ''περιούσιου'' χρήματος των ασύδοτων αγορών....General Electric: Έντονο ενδιαφέρον για κυπριακή ΑΟΖ

General Electric: Έντονο ενδιαφέρον για κυπριακή ΑΟΖ
Από κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ η General Electric σύμφωνα με τον CEO της General Electric για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, Gaetano Massara. Ο εκπρόσωπος της GE στην περιοχή, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την αγορά υδρογονανθράκων στην περιοχή για την εταιρεία.
«Πάμε στην Κύπρο πολύ συχνά και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στο Capital.
Εργαζόμαστε στενά με την Noble Energy και την Total, συμπλήρωσε, και θα συνεργαστούμε ασφαλώς και με ....
.....τις άλλες εταιρείες που θα υποβάλουν προσφορά στους επερχόμενους διαγωνισμούς για τις υπόλοιπες παραχωρήσεις. «Πιστεύουμε ότι τα έργα στον τομέα αυτό στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Στην Κύπρο, στο Ισραήλ που άλλωστε είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής, αλλά και στην Ελλάδα, το Λίβανο και την Αίγυπτο».
«Επιθυμία μας είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία σύντομα στην Κύπρο και σταθερότητα στην ευρύτερη περιφέρεια. Βέβαια δεν είμαστε οι φορείς χάραξης πολιτικής, αλλά θα θέλαμε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και την οικονομική ανάπτυξη. 
Κοιτάμε με αυξημένο ενδιαφέρον και προσοχή τις εξελίξεις και στην Κύπρο. Ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία σύντομα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, καθώς αυτό δεν είναι δική μας δουλειά Θέλουμε τη σταθερότητα, την ειρήνη, τη συναίνεση».
Στο τέλος του έτους, σημείωσε, θα έχουμε πολύ καλύτερη ορατότητα, ποσοτικοποίηση του όγκου του φυσικού αερίου που υπάρχει στο κοίτασμα Αφροδίτη. 
Και μετά ENI και Total θα αρχίσουν γεωτρήσεις για την εξερεύνηση οπότε έτσι ελπίζουμε ότι θα αποδειχθεί πως υπάρχουν σημαντικές ποσότητες αερίου. «Με αυτό δεδομένο ελπίζουμε ότι οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου θα δουν τους λόγους για να ενώσουν τις δυνάμεις τους», κατέληξε ο G. Massara.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου