Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο Ομπάμα παραδέχεται πως η Ρωσία έχει έννομο συμφέρον στην Ουκρανία...

Ανοίγουν στόματα… Ο Ομπάμα παραδέχεται πως η Ρωσία έχει έννομο συμφέρον στην Ουκρανία
Άργησε αλλά το παραδέχθηκε…Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παραδέχθηκε ότι η πολιτική της Ρωσίας σε σχέση με την ουκρανική κρίση, έχει προκύψει από νόμιμα συμφέροντα.
Η δήλωση, που προκάλεσε έκπληξη, έγινε από τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο κορυφής του G7, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το ρωσικό Interfax.
Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, τα νόμιμα ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία, προέρχονται από ....
...τους ιστορικούς δεσμούς και τα κοινά σύνορα. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο λαός της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσει μόνος του και η όποια προσάρτηση από τη Ρωσία γειτονικών εδαφών, γίνεται κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει την ιδιαίτερη σχέση της με την Ουκρανία που οφείλεται στους ιστορικούς δεσμούς και το γεγονός ότι σε αυτήν τη χώρα ζει μια μεγάλη ρωσική εθνοτική οντότητα, τα συμφέροντα της οποίας η Ρωσία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί.
Είναι το αυτό επιχείρημα με το οποίο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υπερασπίστηκε την πράξη της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Κατά την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης για την ένωση της Κριμαίας στην Ομοσπονδία, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι μόνο το γεγονός το ότι η χερσόνησος βρισκόταν εκτός των ρωσικών συνόρων, αποτελούσε «κραυγαλέα ιστορική αδικία», επειδή είναι ‘κύρια ρωσική γη’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου