Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Οποίος υποστηρίζει ψευδώς οτι το χρέος είναι βιώσιμο, είναι ολέθριος για το έθνος.

wpid-20141107111009
ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ.
Πιθανή υπαναχώρηση των Ευρωπαίων εταίρων όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει το Reuters. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, η Ευρωζώνη ...
....επανεξετάζει το κατά πόσο χρειάζεται να ληφθούν μέτρα μείωσης του χρέους, παρά τη δέσμευση που είχε αναλάβει γραπτώς και επισήμως τον Νοέμβριο του 2012.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πλέον έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 και το ελληνικό χρέος είναι «απολύτως βιώσιμο». Πηγή του Reuters μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, όπως μια επιμήκυνση ή μείωση του τοκισμού.
Πρόκειται για είδηση που βάζει «τρικλοποδιά» στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και τις εξαγγελίες της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπό τον όρο να συνεχιστούν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα των δόσεων. 
Το ρεπορτάζ έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, την ώρα που οι δανειστές απαιτούν μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, επιμένοντας στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.
Τι άλλαξε και από τα 317 δις ευρώ που ήταν το χρέος το 2013 και χαρακτηριζόταν μη βιώσιμο από την Κυβέρνηση, τον Νοέμβριο του 2014 και αφού έχει αυξηθεί στα 322 δις ευρώ να θεωρείται βιώσιμο; 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπαψε να αναφέρεται σε ελάφρυνση του χρέους, κάνοντας πλέον λόγο για πιστοποιητικό βιωσιμότητας.
Είναι ξεκάθαρο πως οι δανειστές επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει υπερχρεωμένη και δανειζόμενη για πολλές δεκαετίες ακόμη, ενώ η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη για ακόμη μια φορά να υπηρετήσει την επιθυμία τους. 
Η μόνη λύση είναι αυτή που έχουμε τονίσει από την αρχή. Αυτή του λογιστικού ελέγχου του χρέους και της διαγραφής του επαχθούς και παράνομου μέρους αυτού.
[olympia.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου