Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Χ.Βαν Ρομπάι : Σας παραμύθιαζαν..ουδέποτε υπήρξε ποτέ θέμα Gretix.

Δεν υπήρξε ποτέ θέμα Gretix λέει ο Χ.Βαν ΡομπάιΜια δήλωση που αναμφίβολα θα συζητηθεί έκανε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κατά την παρουσίαση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου του «Η Ευρώπη στη θύελλα 
– Υποσχέσεις και προκαταλήψεις». 
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.
Σύμφωνα δηλαδή με τον κ.Ρομπάι, τα σενάρια περί Gretix τα…
….οποία διακινούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις αγορές, και αναπαράγονταν από τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είχαν τεθεί ποτέ σοβαρά επί τάπητος σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει, ότι πρακτικά ΕΕ αλλά και οι μεγάλοι «παίκτες» της, Γερμανία και Γαλλία δεν είχαν θέσει σοβαρά στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις, το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αυτή άλλωστε θα ήταν η κουβέντα σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, αυτοί άλλωστε είναι οι κύριοι εκφραστές του… 
Επίσης ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι απέφυγε… εντέχνως να απαντήσει αν οι ευρωπαίοι έχουν έτοιμες απαντήσεις σε θέματα που ίσως θέλεις ο Αλέξης Τσίπρας, αν και εφόσον αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.
Ένδειξη ότι η ΕΕ κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις της και περιμένει να διαγνώσει με τον καλύτερο τρόπο για αυτή, τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου