Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σε χαμηλό 5,5 ετών το πετρέλαιο - Δίχως τέλος η κατηφόρα για την τιμή του αργού.

Σε χαμηλό 5,5 ετών το πετρέλαιο - Δίχως τέλος η κατηφόρα για την τιμή του αργού
Το πετρέλαιο ξεκίνησε τη χρονιά με τις χειρότερες προϋποθέσεις, παρά το γεγονός ότι έκλεισε το 2014 με απώλειες 48%
(upd) Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2009 υποχώρησε το πετρέλαιο σήμερα, με αφορμή την αύξηση των αποθεμάτων από τη Ρωσία και το Ιράκ και τα σημάδια αποδυνάμωσης της αύξησης της μεταποίησης σε Ευρώπη και Κίνα. 

Ειδικότερα, τα συμβόλαια .........παράδοσης Φεβρουαρίου του αργού κατέγραψαν πτώση κατά -1,1% ή 0,58 δολάρια, στα 52,69 δολάρια, διευρύνοντας στο 4,4% την πτώση αυτήν την εβδομάδα. 

Επίσης, τα αντίστοιχα συμβόλαια του Βrent υποχώρησε στο -1,9% στα 56,24 δολάρια, επίπεδα που επίσης θεωρούνται τα χαμηλότερα από τον Μάιο του 2009. 
Το πετρέλαιο φαίνεται ότι ξεκινά τη χρονιά με τις χειρότερες προϋποθέσεις, παρά το γεγονός ότι έκλεισε το 2014 με απώλειες 48%.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η πτώση ήταν η δεύτερη χειρότερη της ιστορίας, μετά τις απώλειες της τάξεως του 51% που σημείωσε το 2008. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο δείκτης PMI μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες, από 50,1 μονάδες που βρέθηκε το Νοέμβριο.
Οι αναλυτές ανέμεναν να παραμείνει ο δείκτης στις 50,8 μονάδες, όπως άλλωστε είχε αναφερθεί στην πρώτη εκτίμηση του δείκτη. 

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από τη Markit, η αδυναμία της βιομηχανικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη του αναμενομένου πορεία των κλάδου των υπηρεσιών, η οικονομία της Ευρωζώνης πιθανότατα να αναπτυχθεί κατά μόλις 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου