Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησε τα ανέκδοτα ο Παπανδρέου: "Η Ελλάδα είναι αιχμάλωτη του πολιτικού κατεστημένου, εγώ θα το αλλάξω"!


Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη «η αιχμαλωσία των δημοκρατικών αξιών από ένα μιντιακό, οικονομικό και πολιτικό κατεστήμενο», κατάσταση που πρέπει να σταματήσει. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση σε παλαιότερες κυβερνήσεις, οι οποίες με τους χειρισμούς τους «μας κατέστησαν ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκπτωτους στις.......... υποχρεώσεις μας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους».
 
«Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει σήμερα, εν έτη 2015» ανέφερε και εξήγησε ότι αυτή η επανάσταση που φέρνει το κίνημα πηγάζει από μια ξεκάθαρη αλήθεια: "Η Ελλάδα μπορεί"». Επιπλέον, κάλεσε όλους τους Έλληνες να σταματήσουν να περιμένουν τη «βοήθεια ενός ξένου προστάτη».
 
Νέο κοινωνικό συμβόλαιο
 
Ο πρώην πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κόσμο και έκανε λόγο για ένα νέο «συμβόλαιο» με όλους αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους σε αυτήν τη διακήρυξη του καινούριου κόμματος, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια «νέα πορεία που γεννιέται από εσάς, με εσάς, για εσάς».
 
Με αναφορές σε αξίες βγαλμένες απευθείας από την εποχή του Διαφωτισμού, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι στόχοι του νέου κινήματος είναι η ισονομία, η κοινωνική Δικαιοσύνη και η κατάργηση των διακρίσεων παντός είδους (σεξουαλική, φυλετική).
 
«Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε μια κοινωνική συμμαχία» είπε και τόνισε πως «πολιτικός μας στόχος είναι να σφυρηλατήσουμε αυτή τη συμμαχία και να την εκφράσουμε πολιτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου