Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Σημαία των εκλογών πρέπει να είναι το «κούρεμα» του χρέους.Επιτέλους, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να λέει «δεν πληρώνω το κατοχικό δάνειο» και να θέλει να πληρώσουμε το δικό μας μέχρι τελευταίας δεκάρας, με αποτέλεσμα να χρωστάνε όλες οι επόμενες γενιές και να μην τολμάτε να του πείτε «όχι», κύριε Σαμαρά……
…….Του MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Από την ψήφο μας εξαρτάται η επόμενη μέρα της χώρας και η ζωή μας, το αν θα συνεχίσουμε να ζούμε με το γερμανικό πιστόλι στον κρόταφο
Για… Φιλιππινέζες ψάχνουν οι Γερμανοί. Που θα εκτελούν τυφλά τις διαταγές τους και φωνή δεν θα έχουν… Με την κατάσταση να μη διαφέρει καθόλου από την τουρκική σκλαβιά, από το «σφάξε με, αγά μου…».
Η συμπεριφορά του κυρίου Σόιμπλε και των κολαούζων του δεν διαφέρει καθόλου από του Καραγκιόζη. 
Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μου. 
Το επιβεβαιώνει και η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Βερολίνου ότι «δεν υπάρχει καμία βάση» (!) για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και την αποπληρωμή του αναγκαστικού.....
..... κατοχικού δανείου που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα το 1942! 
Δηλαδή, οι χιλιάδες εκτελεσθέντες από τα χιτλερικά σας στρατεύματα, οι κρεμάλες, τα ερείπια και οι κατεστραμμένες υποδομές από τα Στούκας σας, οι χιλιάδες έλληνες αιχμάλωτοι που κάψατε στο Άουσβιτς και στο Νταχάου, οι πεινασμένοι που πέθαιναν στους δρόμους δεν αποτελούν τη… βάση των υποχρεώσεών σας; 
Το ότι πληρώσατε τις δύο πρώτες δόσεις του κατοχικού δανείου που αρπάξατε δεν αποτελεί… βάση (ομολογία) για το ότι μας χρωστάτε κάποια δισεκατομμύρια – σημερινά, όχι κατοχικά; 
Τα οποία, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής που σύστησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με επικεφαλής τον πρώην γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου Παναγιώτη Καρακούση, ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ!
Βέβαια, από την πλευρά σας, ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, καλά κάνετε και αποφεύγετε, όσο σας παίρνει, να πληρώσετε τα λεφτά που χρωστάτε, τα οποία βγήκαν από το αίμα του ελληνικού λαού. 
Μια ζωή οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, και όχι μόνο, πλήρωναν τις πολεμοχαρείς επιδρομές σας. Και αντί να ευγνωμονείτε τους λαούς αυτούς, χάρη στη μεγαλοσύνη των οποίων υπάρχετε, κουνάτε ξανά τον… βούρδουλα του γκεσταπίτη…
Είναι η τρίτη φορά που η Ευρώπη κινδυνεύει από τη Γερμανία, από τη μόνιμη αλαζονική νοοτροπία της και την επιθυμία της να είναι το αφεντικό της ηπείρου…
Δεν φταίει, όμως, ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ. Φταίνε αυτοί που τους ανέχονται και έχουν μεταβληθεί σε στρατιωτάκια, σε πειθήνια όργανά τους. Κάπως έτσι λειτουργούν και οι δικοί μας κυβερνήτες από το 2009 και μετά. Ό,τι πει το Βερολίνο.
 Με το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να έχουμε φωνή από τη στιγμή που έχουμε βγάλει δίσκο… Αυτό, όμως, είναι έργο των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν. Και οι ευθύνες είναι όλες δικές τους. Και για τα έξι χρόνια της νέας κατοχής… 
Παρότι, όμως, πουθενά τριγύρω δεν φαίνεται φως, ο Σαμαράς επιμένει στην ίδια πολιτική: τυφλή υποταγή στα Μνημόνια και στις συμφωνίες. Λέξη δεν έχει πει όλες αυτές τις μέρες για «κούρεμα» του δυσβάστακτου χρέους. 
Επιμένει, μάλιστα, να δηλώνει ότι είναι βιώσιμο, παίζοντας το παιγνίδι των δανειστών. Κάτι που είδαμε και με την επίσκεψη του ισπανού πρωθυπουργού κ. Ραχόι για συμπαράσταση στον δικό μας, όπου ο Αντώνης Σαμαράς κατέκρινε όσους μιλούν για διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, με το επιχείρημα ότι οι λαοί της Ευρωζώνης μάς έδωσαν τα λεφτά τους και τα θέλουν πίσω!
Με αυτήν τη συνταγή, γιατρειά δεν πρόκειται να υπάρξει. 
Το επισημαίνει, μάλιστα, και ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz σε άρθρο του (δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή»), τονίζοντας ότι η «κάμψη του ΑΕΠ της Ελλάδας την τελευταία τετραετία είναι χειρότερη από εκείνη της Αμερικής το 1930. Η ανεργία των νέων ξεπερνά το 50%»!
Μάτωσε ο Έλληνας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να αντέξει άλλο.
Και η απόδειξη είναι ότι τα έσοδα του Δεκεμβρίου ήταν πολύ λιγότερα από εκείνα που είχαν προβλεφθεί. Διαπίστωση: Άδειασαν οι τσέπες!
Οι εκλογές της άλλης Κυριακής μπορεί να γίνουν η λύτρωση.
Σημαία πρέπει να είναι η απαίτηση για μείωση του χρέους, είτε με «κούρεμα» είτε με αποπληρωμή σε 100 χρόνια, με μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος 10 χρόνων, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα πληρώνονται τόκοι και χρεολύσια (δόσεις), ώστε τα χρήματα αυτά να πάνε για το ξεκίνημα της ανάπτυξης. 
Και οι λαοί των χωρών που μας δάνεισαν δεν θα χάσουν τίποτα, απλώς θα πάρουν πίσω αργότερα τα λεφτά τους.
Όσο περισσότερα κόμματα -ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας, δεδομένου ότι αυτό που προέχει είναι να μείνει όρθια η Ελλάδα και ο λαός της- σηκώσουν τη σημαία αυτή τόσο ισχυρότερο θα είναι το μήνυμα που θα βγει από τις κάλπες και δεν θα μπορεί να το αγνοήσει το Βερολίνο και οι δορυφόροι του, ένας από τους οποίους είναι και η Φινλανδία. 
Άλλωστε, ήδη η Ιρλανδία πρότεινε διάσκεψη για το χρέος, ενώ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Την άλλη Κυριακή ο κάθε Έλληνας, κλείνοντας τα αυτιά του στον φόβο και στον τρόμο που κάποιοι καλλιεργούν, ψηφίζει για τη ζωή του. Για το αύριο των παιδιών του. Για την Ελλάδα μας.
Επιτέλους, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου