Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΦΟΒΟΙ ΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΕΣ Εξεταστική για το μνημόνιο προανήγγειλε o A.Tσίπρας: "Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για ότι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια"

Την εξεταστική για το πως μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια προανήγγειλε από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, για να αποδοθούν τυχόν ποινικές και πολιτικές ευθύνες στους Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαρά, και Ε.Βενιζέλο, που "αλυσόδεσαν" την χώρα για τουλάχιστον μισό αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του ομιλίας στα Τρίκαλα είπε. 
«Ο λαός μας πια δε φοβάται. Αλλοι έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έρθει να κάτσει στις καρέκλες της εξουσίας ως απλή εναλλαγή. Αλλά για να ξαναφέρει Δικαιοσύνη και Δημοκρατία», τόνισε.
Δικαιοσύνη, γιατί όλα όσα συνέβησαν τέσσερα χρόνια θα ελεγχθούν από την αρχή και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους συνειδητά....
.... οδηγήθηκαν σε αποφάσεις που έφεραν το λαό σε αυτή τη θέση, είπε ο κ. Τσίπρας. 
«Δεν ερχόμαστε να πάρουμε ρεβάνς άλλα να ξαναδώσουμε ελπίδα αξιοπρέπεια και προοπτική».
«Οση κινδυνολογία κι αν φανταστούν, ο κόσμος πια δεν τσιμπάει. Δε φοβάται. 
Οι φοβισμένοι τρομοκρατούν, άλλα ο φόβος τους, τους κυριεύει γιατί θα χάσουν την εξουσία τους », υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι με την Αριστερά στην κυβέρνηση θα πρέπει να φοβούνται όσοι φοροαπέφυγαν ή φοροδιέφυγαν και είναι στις λίστες φοροδιαφυγής όπως η λίστα Λαγκάρντ και άλλες.
«Εμείς δεν τα πήραμε από Siemens»
Επιχειρώντας να τονίσει το αξιακό φορτίο της Αριστεράς έναντι των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την Αριστερά δεν την κρατά κανείς γιατί δεν έβαλε χρήμα από τη Siemens και τις άλλες γερμανικές εταιρείες στα κομματικά της ταμεία, ενώ και πάλι επιτέθηκε στην κυβέρνηση που κινδυνολογεί για να πλήξει το ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το θέμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.
«Χτες η ΝΔ έδειξε ποιο είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Με απανωτές ανακοινώσεις καταδίκαζε το ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει -λέει- πρόγραμμα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και να φορολογήσει αυτούς τους «κακόμοιρους» που έχουν εισόδημα πάνω 80.000. Ποιους αφορά αυτό; 
Πάνω από 80.000  δηλώνουν μόνο 35.000 φορολογούμενοι. Λιγότερο από το 1%. Γι αυτούς αγωνιά η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς. Αυτούς θέλει να προστατεύσει! Λεηλάτησε το 99% του ελληνικού λαού για να προστατεύσει το 1% του ελληνικού λαού!»
Και σε αυτή την ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταστεί όμηρος άλλων πολιτικών κομμάτων που θα στήσουν παγίδες και του «δέσουν τα χέρια» στη διαπραγμάτευση.
«Δώστε απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να έχει λυμένα τα χέρια, για να μην έχει ανάγκη όσους έχουν σκοπό να περιορίσουν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν η χώρα κερδίσει ή χάσει, αλλά να αποδείξουν ότι όλα όσα έγιναν χτες δεν γινόταν αλλιώς. Θα πολεμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας αν αυτο κάνει καλό ή κακό στη χώρα».
Είναι γνωστό ότι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φοβούνται όχι μόνο για το πολιτικό τους μέλλον αλλά και για ποινικές διώξεις, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν πολιτικούς αυτής της σκοτεινής περιόδου του Μνημονίου.
Φοβούνται δε, ακόμα περισσότερο μετά το παράδειγμα της Πορτογαλίας που διώκει ποινικά των πρωθυπουργό του Μνημονίου, Ζοσέ Σώκρατες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου