Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Επίθεση με πυρηνικά της Ρωσίας κατά της Τουρκίας;

rossia tourkia
Δείτε τι γίνεται στα ρωσο-τουρκικά και… θα καταλάβετε γιατί βρισκόμαστε μια ανάσα από έναν Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι...μια πηγή κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, υποστηρίζει ότι η Ρωσία προειδοποίησε τον Ερντογάν για την ετοιμότητα της να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί τη ρωσική δύναμη κρούσης στη Συρία από τουρκική επίθεση!

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής των ΗΠΑ Robert Parry ισχυρίσθηκε ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τον Ερντογάν, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Τουρκίας: «Μια πηγή κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, για να προστατεύει τα στρατεύματά της από Τούρκο-Σαουδική επίθεση»! Αυτά έγραψε ο Αμερικανός, για να συνεχίσει με τα εξής: «Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι .......μέλος του ΝΑΤΟ, οποιαδήποτε τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί σε μια πυρηνική σύγκρουση πλήρους κλίμακας»…

Ο Parry είναι γνωστός ως δημοσιογράφος αξιόπιστος και ακέραιος και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι πράγματι ειπώθηκε αυτό από μια πραγματική πηγή. 

Την 11η Φεβρουαρίου 2016 ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρωσία ανακοίνωσε δημόσια έκθεση ασυνήθιστα λακωνική, ενώ την ίδια ημέρα μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, έμοιαζαν να είχαν ως στόχο να προετοιμάσουν το ρωσικό στρατό για ταχεία δράση εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση ανάγκης. Αν πραγματοποιήθηκε μια τέτοια προειδοποίηση, έγινε είτε την ημέρα εκείνη ή, ενδεχομένως, την επόμενη μέρα, ώστε να συμπέσει με τις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και Τουρκίας.

Το γεγονός ότι ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Πούτιν μια ημέρα αργότερα -στις 14 Φεβρουαρίου του 2016- μπορεί επίσης να συνδεθεί με την προειδοποίηση, εάν πραγματικά δόθηκε. Τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Ρώσοι σίγουρα θα έχουν ενημερώσει τις ΗΠΑ για την εν λόγω προειδοποίηση. Αν ήταν όντως αυτή η προειδοποίηση που συζήτησαν Ομπάμα και Πούτιν, τότε αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ΗΠΑ και οι Ρώσοι δίνουν τέτοιες εντελώς διαφορετικά στοιχεία για τη συνομιλία.

Καμία πλευρά δεν θέλει να κοινοποιήσει την προειδοποίηση, κάτι που θα κλιμακώσει την κρίση σε επίπεδο επιρροής στρατιωτικών σφαιρών και ο καθένας θα ήθελε να επινοήσει μια ιστορία για να κρύψει τι πραγματικά συζητήθηκε. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών και τον επείγοντα χαρακτήρα ο συντονισμός για τα ανακοινωθέντα δεν κατέστη εφικτός. Αν οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μια τέτοια απειλή, τότε οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους θα προέτρεψαν τον Ερντογάν να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση…

Επιβεβαίωση στο ότι οι δυτικές δυνάμεις προειδοποίησαν τον Ερντογάν ενάντια σε μια εισβολή στη Συρία έρχεται τώρα και από την εφημερίδα «Financial Times» (18 Φεβρουαρίου 2016): «Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χαλιναγωγήσουν τους συμμάχους της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας από τη στρατιωτική δράση στη Συρία»…

Παρά τις δημόσιες πολιτικές τοποθετήσεις για δήθεν παθητική στάση της Ουάσιγκτον, οι άλλες δυτικές δυνάμεις ανησυχούν ότι οι άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και σε μια επικίνδυνη σύγκρουση με τη Ρωσία. Εν τω μεταξύ -είτε λόγω των προειδοποιήσεων από τη Μόσχα ή από την Ουάσιγκτον ή για κάποιο άλλο λόγο- οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες δεν έχουν μέχρι στιγμής αναπτύξει τη δράση που αρμόζει στην επιθετική ρητορική τους.

Η πολυσυζητημένη ανάπτυξη των Σαουδαραβικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στην Τουρκία, έχει αποδειχθεί να είναι πολύ μικρότερη από ό,τι αρχικά είχε αναφερθεί. Οι Τούρκοι είναι δημόσια εμμένουν στη θέση τους ότι δεν θα στείλουν τα στρατεύματά τους στη Συρία μονομερώς, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα εισβάλει στη Συρία εάν δεν λάβει την συγκατάθεση των ΗΠΑ.

Οι Τουρκικές ενέργειες μέχρι στιγμής περιορίσθηκαν σε διασυνοριακό βομβαρδισμό των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην Azaz.

Είναι σαφές, ότι οι δυτικές δυνάμεις φαίνεται να διστάζουν να υποστηρίξουν τις αξιώσεις της Τουρκίας, ότι οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας -σε αντίθεση με τους Κούρδους της Τουρκίας- ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Τετάρτης σε μια στρατιωτική φάλαγγα στην Άγκυρα, ενώ η απάντηση της Τουρκίας στην επίθεση ήταν ο βομβαρδισμός κουρδικών στόχων στο Ιράκ και όχι στη Συρία.

Είτε λόγω της ρωσικής απειλής για χρήση πυρηνικών όπλων ή λόγω των δυτικών εκκλήσεων για αυτοσυγκράτηση από τη Δύση, προς το παρόν ο Ερντογάν υπαναχωρεί. Κάθε μέρα που περνά χωρίς μια τουρκική χερσαία εισβολή, οι προοπτικές να συμβεί μειώνονται. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σίγουρα καθοριστικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, κάποιοι θυμήθηκαν την προφητεία ενός Ορθόδοξου Χριστιανού καλόγερου, που είχε πει το 2012 τα εξής σε έναν επισκέπτη του: «Θα στέκεσαι εκεί, στο κάστρο του Μολύβου, και θα βλέπεις απέναντι ένα ίσιο πράγμα»!!! Δηλαδή, μια ισοπεδωμένη Τουρκία… Ισοπεδωμένο όμως, από τι; Μήπως από τα πυρηνικά του Πούτιν; Σημειώνεται, πως το κάστρο του Μολύβου βρίσκεται στην βόρεια Λέσβο (Μυτιλήνη) και βλέπει απέναντι τα τουρκικά παράλια…


Γράφει ο S.R.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου