Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» – ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ «ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

1034637104
Με το πρόσχημα της λαθρομετανάστευσης η ελλαδική κυβέρνηση σύρθηκε προ ημερών χωρίς καμία αντίσταση -είναι η αλήθεια- σε μία Συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε κατ’ ελάχιστον τα εθνικά συμφέροντα, βάζοντας στην ουσία στην αυλή μας την Τουρκία και θέτοντας σε κίνδυνο τις διεθνείς αρμοδιότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο.  

Λίγη ώρα πριν πέσουν στο καθήκον οι Αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, Ο ΥΠΑΜ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος από τις Βρυξέλλες δήλωνε ότι η πρόταση για ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση, δηλαδή για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας «μας βρίσκει σύμφωνους, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στα χωρικά ύδατα της χώρας και όχι παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».
Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν ο υπουργός χωρίς ίχνος σεβασμού αφιέρωσε… στα τρία παλικάρια την συμφωνία με το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Έλληνες Αξιωματικοί, εν καιρώ ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων, εκτελώντας την υπηρεσία τους, το καθήκον τους, τον όρκο που έδωσαν όταν κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας.

Είμαστε όλοι ...
...συντετριμμένοι και δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας, είναι σε αυτές τις οικογένειες, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους.

Σε αυτούς, λοιπόν, τους ήρωες θέλω να αφιερώσουμε αυτή τη συμφωνία, η οποία ουσιαστικά αλλάζει εντελώς τα πράγματα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης.
P. Kammenos
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ 

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας το εξής: «Η απόφαση που ελήφθη, πρώτα από όλα, διασφαλίζει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο και στην ακτογραμμή της Τουρκίας θα διασφαλίσουν ότι όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα πηγαίνουν κατευθείαν πίσω στην Τουρκία.»  

Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα του υπουργού, καθώς ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σε δηλώσεις του που ανέβηκαν στο site του ΝΑΤΟ και που σας παραθέτουμε σε link αδειάζει στην κυριολεξία τις ασυναρτησίες του Υπουργού. 

Οι δηλώσεις του Γ.Γ.: The Secretary General stressed that this mission is “not about stopping or pushing back refugee boats,” but about contributing “critical information and surveillance to help counter human trafficking and criminal networks. 
 
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι  η αποστολή «δεν έχει σαν στόχο να διακόψει ή να ωθήσει πίσω τις βάρκες των προσφύγων», αλλά για να συμβάλει « σε κρίσιμες πληροφορίες και επιτήρηση και για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εμπορίας των ανθρώπων και των εγκληματικών δικτύων.

Εδώ το σχετικό λινκ: http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_127981.htm?selectedLocale=en 

Οι Τούρκοι δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο!
Tsipras
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει επί της ουσίας το επεισόδια με την Άγκυρα και τον εφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Ρόδο, κατά την διάρκεια της πτήσης προς το Ιράν.
Πιο συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η Ελλάδα, δια της διπλωματικής οδού διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Τουρκία για την άρνησή της να αποδεχτεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε, σχετικά με την μετάβαση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Ιράν».
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ήρθε μετά αποκάλυψη ότι η Τουρκία απαγόρεψε στο πρωθυπουργικό Embraer να σταματήσει για ανεφοδιασμό στο ελληνικό νησί της Ρόδου.

Ο Καμμένος μαζεύει τα… ασυμμάζευτα για Τουρκία και ΝΑΤΟ στο Αιγαίο 


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στον Ενικό στο STAR, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αλικαρνασσό για την μετάβασή του στο Ιράν και έδωσε εντολή για κατάρτιση νέου σχεδίου πτήσης που δεν περιέλαβε τελικά την Τουρκία.

Την ίδια ώρα ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργού το οποίο περιελάμβανε προσγείωση σε ελληνικό νησί μετά από αξίωση της Τουρκίας.

Ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τόνισε πως δεν θα υπάρξουν κοινές περιπολίες ελληνικών και τουρκικών πλοίων και πως τα τουρκικά πλοία θα δρουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και τα ελληνικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Στην περιοχή ισχύει η αρχή της μέσης γραμμής.

Ποια θα είναι η αποστολή του ΝΑΤΟ και σε τι θα βοηθήσει η παρουσία του; Τι θα κάνουν τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ; Θα πυροβολούν εναντίον γυναικών και παιδιών; 

Τι παραπάνω και καλύτερο θα κάνει το ΝΑΤΟ από αυτό που ήδη κάνει το Λιμενικό; Είναι προφανές, ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο στάτους στο Αιγαίο μέσω ΝΑΤΟ που μπαίνει από το παράθυρο με την σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Το Αιγαίο θα μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκή θάλασσα και αυτό θα επιτρέψει συνδιαχείριση και κοινό έλεγχο του Αιγαίου με την Τουρκία ενώ στόχευση τη Δύσης είναι να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην Ρώσικη Αρκούδα. που με την παρουσία της στην Συρία, αλλά και με την ναυτική της παρουσία στα θερμά νερά της Μεσογείου όπως όλα δείχνουν, έχει ενοχλήσει για τα καλά τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.   

Τα ρωσικά πλοία περνάνε από τα Δαρδανέλια και μέσω του Αιγαίου καταπλέουν σε ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στην Συρία. Από αυτή την οπτική γωνία, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα των επιχειρησιακών κινήσεων της Μόσχας.

Με λίγα λόγια το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκει την ΕΕ και επομένως την χώρα μας απέναντι στη Ρωσία, προς όφελος της πολιτικής των ΗΠΑ στο συριακό πρόβλημα. 


Το γεγονός ότι η αποστολή νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο συμπίπτει με τις καταιγιστικές επιτυχίες των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία (σε συμμαχία με τους κούρδους του YPD με ρωσική αεροπορική βοήθεια και κάτω από την ομπρέλα ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων και εξαιρετικά εξελιγμένων ραντάρ) έχει σημειωθεί από πολλούς αναλυτές.

Η νατοϊκή συμφωνία, πολύ πονηρά είναι η αλήθεια, δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς θα κάνει η ναυτική δύναμη στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου. Η Ελλάδα όφειλε –σ’ αυτήν την πολιτική απόφαση του ΝΑΤΟ– να μην έχει αφήνει ούτε χαραμάδα αμφισβήτησης ότι στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου εφαρμόζονται οι Διεθνείς Συμβάσεις ICAO και ΙΜΟ.  

Η κυβέρνηση και ο Πάνος Καμμένος οφείλουν άμεσα να ενημερώσουν πως διασφαλίζονται, με την πρόσκληση που από κοινού απηύθηναν με την Τουρκία προς το ΝΑΤΟ, τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα:

Όπως ορθά αναφέρει το site mignatiou.com, εφόσον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. ,θα είναι ο Γερμανός διοικητής της νατοϊκής δύναμης που θα αποφασίζει για το ποιος θα κινείται στην ζώνη μεταξύ 6 και 10 μιλίων; Αυτό όμως ουσιαστικά θα συνιστά απεμπόληση ελληνικής κυριαρχίας…  

Σε διαφορετικό σενάριο: θα υποβάλλουν τα πτητικά μέσα της νατοϊκής δύναμης σχέδια πτήσης κατά την διέλευση τους στην περιοχή μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων; Εφόσον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Αμυνας, γίνονται σεβαστές οι αρμοδιότητες για Έρευνα και Διάσωση, γιατί η Αγκυρα ακόμη και με αφορμή την τραγική απώλεια των τριών αξιωματικών αμφισβήτησε αυτήν την ελληνική αρμοδιότητα ακόμη και για το μέσο του Αιγαίου;  
 
Και εφόσον τελικά επιμείνει στην πάγια αυτή αξίωσή της, ποιος θα καθορίζει την Έρευνα και Διάσωση σε περιοχές πέραν της ζώνης των 6 ν.μ. από τα ελληνικά νησιά και σε όλη την περιοχή εντος του FIR Αθηνών;

Ο έλληνας πρωθυπουργός,  υπέπεσε σε ένα ιστορικών διαστάσεων λάθος, που πλήττει καίρια τα εθνικά συμφέροντα. Η απόφαση του πρωθυπουργού να εμπλέξει το ΝΑΤΟ και έμμεσα την Τουρκία στις περιπολίες στο Αιγαίο είναι ακραία στρατηγικό λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου