Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη δράση των ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για MKO LAUROMETANASTES

«Στην από 26-08-2015 Ερώτησή μας σχετικά με "τη χρηματοδότηση και προώθηση των ΜΚΟ από την ΕΕ", επισημαίναμε ότι: "Η δράση τους (...) εκτείνεται στην...
υποδοχή μεταναστών και προσφύγων (...) αποδεικνύοντας ότι η ΕΕ και η μεταναστευτική της πολιτική απορρίπτει τη διαμόρφωση υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας...".

Στη με αριθμό Ε-012152/2015 απάντησή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η Επιτροπή γνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΚΟ όσον αφορά την αρωγή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα"
.
Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τη δράση των ΜΚΟ στο Β. Αιγαίο, που μόνο με την αρωγή, τη διάσωση και την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών δεν .......έχουν σχέση, ενώ έχουν κινηθεί και ποινικές διαδικασίες σε μέλη τους.

Καταδεικνύεται ότι η παρουσία και η δράση των ΜΚΟ στο Βόρειο Αιγαίο είναι ανεξέλεγκτη, όπως υπογραμμίζεται και σε πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ίδια η ΕΕ σε σχετικό Πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, από τα "αναπτυξιακά κονδύλια" που χειρίζονται οι 139 πρεσβείες της ΕΕ σ' όλον τον κόσμο και φτάνουν συνολικά τα 20,5 δισ. ευρώ το χρόνο, περίπου τα 10 "χάνονται" σε πολυπλόκαμα δίκτυα διαφόρων ΜΚΟ, ενώ 92,5 εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα βοήθειας μέχρι τώρα είτε απέτυχαν είτε τα χρήματα σπαταλήθηκαν.

-- Ποιες ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από ευρωενωσιακά κονδύλια στα ελληνικά νησιά, ποιος είναι ο σκοπός της κάθε μίας από αυτές, με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν για χρηματοδότηση και ποια είναι η πραγματική δράση τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου