Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Μόσχα προς Δύση και Τουρκία: Δεν θα κάνετε την Συρία Λιβύη – Εμείς θα δώσουμε την λύση.

http://www.prisonplanet.gr/images/Polina/Polina_2/putin-russia-syria-361575.jpgΗ Ρωσία προσέχει τους Κούρδους και ταυτόχρονα συνηγορεί για την προστασία της εδαφκής ακεραιότητας της Συρίας και του Ιράκ, εξηγεί ο πρέσβης της Ρωσίας στον Ο.Η.Ε. Witali Tschurkin, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στην εφημερίδα «Kommersant».

«Οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν ήδη τα δικά τους εδάφη, στα οποία ζουν ενδεχόμενα πολύ καλύτερα απ’ ότι οι άλλοι στην υπόλοιπη χώρα. 


Είμαστε υπέρμαχοι στο να ικανοποιήσουν οι Κούρδοι συγκεκριμένες επιδιώξεις τους. Χωρίς όμως να καταρρεύσουν κράτη», δήλωσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης και ....
...αναφέρθηκε στην απαίτηση της Τουρκίας για δημιουργία ζώνης ασφαλείας 10 χιλιομέτρων στην Συρία.

«Είναι πολύ αργά να μιλάμε γι’ αυτό, καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι βομβαρδισμοί. Την αρχή την έκαναν οι Αμερικανοί. Τώρα είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ζώνη απαγόρευση πτήσεων στην Συρία».

Αλλά και η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε πως η Μόσχα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο σενάριο δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Συρία, καθώς έτσι θα επαναληφθεί το σενάριο της Λιβύης, στην οποία, συμπληρώνουμε εμείς, η Νέα Τάξη δημιούργησε χάος, κάτι που δεν θα επιτρέψει η Ρωσία για την σύμμαχό της στην Μέση Ανατολή.


Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, η Ρωσία εργάζεται μεν για την ειρηνική επίλυση στην Συρία, αλλά όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ σε περίπτωση που η Δύση με τους συμμάχους της επέμβει στρατιωτικά στην χώρα, αυτό θα προκαλέσει εκ των πραγμάτων παγκόσμιο πόλεμο.

«Αν οι συριακές αρχές…ακολουθήσουν τη Ρωσία στην καθοδήγηση της για την επίλυση της κρίσης, τότε έχουν μια πιθανότητα να εξέλθουν από αυτή με ακέραιη την αξιοπρέπεια τους», κατέληξε ο Ρώσος Πρέσβης στον Ο.Η.Ε. αναφερόμενος στον Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου