Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ.

Το πλήρωμα των Γερμανών αρνείται να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς, που αναφέρουν πως ένα πλοίο όταν ελλιμενίζεται σε λιμάνι μιας άλλης χώρας, είναι υποχρεωμένα σύμφωνα τον Διεθνή Κανονισμό Ναυσιπλοίας, να σηκώσουν την σημαία του κράτους που τα φιλοξενεί ή του κράτους του οποίου διαπλέουν τα χωρικά ύδατα.

«- Εκνευρισμός πολιτών και σάλος με αυτό που συμβαίνει 2 ημέρες!
– Οι Γερμανοί προκαλούν!
– Το Λιμεναρχείο της Σάμου τι ενέργειες έχει κάνει;
Έντονος προβληματισμός και εκνευρισμός επικρατεί στους πολίτες της Σάμου το....
.... τελευταίο 48ωρο αμέσως την έλευση 2 διασωστικών – περιπολικών πλοίων, που ξεφορτώθηκαν το πρωΐ της Τετάρτης στο Λιμάνι Μαλαγαρίου από εμπορικό(;) πλοίο (FINESSE).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και από τα χαρακτηριστικά που έχουν πάνω τα 2 σκάφη που ξεφορτώθηκαν, πρόκειται για σκάφη τηςΟμοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας(Bundespolizei)… στα πλαίσια της Frontex, όπου εκεί ανήκει και η Γερμανική ακτοφυλακή (Küstenwache).
Το προκλητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ ταΓερμανικά σκάφη κλείνουν δυο 24ωρα στο λιμάνι τηςΣάμου όπου και σταθμεύουν, το πλήρωμα των Γερμανών αρνείται να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς, που αναφέρουν πως ένα πλοίο όταν ελλιμενίζεται σε λιμάνι μιας άλλης χώρας, είναι υποχρεωμένα σύμφωνα τονΔιεθνή Κανονισμό Ναυσιπλοίας, να σηκώσουν την σημαία του κράτους που τα φιλοξενεί ή του κράτους του οποίου διαπλέουν τα χωρικά ύδατα.
Αντίθετα τα Γερμανικά πληρώματα ανεμίζουν κανονικά τις σημαίες τους εδώ και 48 ώρες στη Σάμο, παρόλο που τους το επισήμαναν αρκετοί πολίτες!
Να επισημάνουμε πως δίπλα από τα σκάφη αυτά υπάρχουν δυο 2 σκάφη Σουηδικά που ανήκουν σεΜ.Κ.Ο. αλλά και ένα (1) της Ιταλικής Ακτοφυλακήςπου ανήκει στην Frontex και έχουν υψώσει και τηνΕλληνική σημαία στα σκάφη τους!
Το Λιμεναρχείο της Σάμου και το Υπουργείο λοιπόν, θα πρέπει να μας εξηγήσουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η τακτική των Γερμανών και αν τελικά μας βλέπουν ως προτεκτοράτο!»

1 σχόλιο:

  1. Τι να περιμένεις από μια χώρα προτεκτοράτο και πριν και τώρα και στο μέλλον με τα μυαλά που εχουμε έτσι θα ήμαστε Ξεφτίλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή