Η γερμανική εταιρεία που εμφανίζεται να έχει στην "ιδιοκτησία" της σπάνιους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, τη δράση της οποίας είχαμε αποκαλύψει πριν 1,5 χρόνο, συνεχίζει ανενόχλητη να βγάζει στο σφυρί αληθινούς θησαυρούς!
Η εταιρεία Gorny & Mosch, Giessener Münzhandlung βγάζει σε δημοπρασία χιλιάδες νομίσματα αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και άλλους θησαυρούς, από την αρχαιότητα μέχρι και ....
...τις αρχές του 20ου αιώνα. Η νέα δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 7 μέχρι και 9 Μαρτίου, στην έδρα της στο Μόναχο.
...τις αρχές του 20ου αιώνα. Η νέα δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 7 μέχρι και 9 Μαρτίου, στην έδρα της στο Μόναχο.
Ανάμεσα στους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς - αναπάντητο ακόμα πώς ήλθαν στην κατοχής της...- είναι σπάνια νομίσματα της μινωικής Κρήτης, όπως ένας αργυρός στατήρας από τη Ραύκο με τη μορφή του Ποσειδώνα, νομίσματα από την Κνωσό
Κι ίσως το πιο εντυπωσιακό, ένα ασημένιο νόμισμα της Γόρτυνας με την αναπαράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία.
Αν ανατρέξει κανείς στις σελίδες των καταλόγων με τα είδη που βγαίνουν στη δημοπρασία σε λίγες μέρες θα δει ότι υπάρχει μια πραγματικά μοναδική σειρά βυζαντινών νομισμάτων με τις μορφές δεκάδων αυτοκρατόρων, από την αρχή σχεδόν της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέχρι τον 14ο αιώνα (φωτο). Ανάλογη σειρά υπάρχει και για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αλλά και για μέρος της Οθωμανικής.
Ακόμα, χρυσά νομίσματα από όλο τον ελληνικό χώρο, από τα οποία ξεχωρίζουν αυτά με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στα σπάνια νομίσματα εντοπίζουμε και χρυσά τσεκίνια, βενετσιάνικα φλουριά γνωστότερα, που είχαν εκδοθεί όταν ο αρχιστράτηγος της πολιορκίας του Χάνδακα, Φραντζέσκο Μοροζίνι, ήταν πλέον δόγης της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, από το 1688 μέχρι το θάνατό του το 1694 (φωτο).
Δείτε τους καταλόγους της δημοπρασίας με χιλιάδες σπάνια νομίσματα από την αρχαιότητα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου