Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΠΈΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΏΝ» (VIDEO)

«Το διπλό παράλληλο νόμισμα στο εσωτερικό της χώρας είναι πλέον αναπόφευκτο και προς τα εκεί οδεύουμε», επαληθεύοντας το σχέδιο Σόϊμπλε, υποστήριξε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, σε συνέντευξή του στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και τον Γιάννη Κολλάτο, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.
Ο κ.Καζάκης, επισήμανε ότι η δραματική έλλειψη ρευστότητας θα οδηγήσει σε πληρωμές στο εσωτερικό μέσω δημοσίων ομολόγων, που θα είναι και η εφαρμογή του παράλληλου νομίσματος.
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το χρέος που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015, επισήμανε ότι οδήγησε σε ένα επαχθές και πολύ σκληρό τρίτο μνημόνιο, ενώ θεώρησε ότι ο. Τσίπρας δεν έκανε επί της ουσίας καμία διαπραγμάτευση παρά μόνον επικοινωνιακή διαχείριση παραμονής στην εξουσία, αφού όπως είπε «βρισκόταν σε διατεταγμένη αποστολή»!
Αιτιολογώντας τη φράση περί «διατεταγμένης αποστολής», ο Δημήτρης Καζάκης ανέφερε ότι τα κερδοσκοπικά funds που πήραν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες και τα «κόκκινα δάνεια» από τις επιχειρήσεις, δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί, αφού περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη υποτιμητική κερδοσκοπία στην ελληνική οικονομία, προκειμένου «να αγοράσουν τσάμπα Ελλάδα» και....
.... θεωρεί ότι αυτά τα σχέδια εξυπηρέτησε με τη δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» ο Αλέξης Τσίπρας και με τη «δημιουργική ασάφεια» ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Χαρκτήρισε την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέγα σκάνδαλο, ενώ εκτίμησε πως για να παραμείνει στη διακυβέρνηση το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα επιχειρήσει τις προσεχείς ημέρες να χτυπήσει τη διαπλοκή δίνοντας κάποια ονόματα, από τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται κάποιο πολύ «μεγάλο ψάρι» σε αυτά.
Αντίθετα, θα μπορούσε να....... προχωρήσει στη φορολόγηση των επιπλέον περίπου 45 δις €, που βγήκαν στο εξωτερικό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση που έχει διατυπώσειι από την άνοιξη του 2015, χωρίς να προχωρά σε αφαίμαξη των κρατικών ταμείων κια στη συνέχεια να μείνει χωρίς ρευστό σε μια, υποτιθέμενη, άνευ περιεχομένου διαπραγμάτευση…
Για το προσφυγικό εκτίμησε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε Αφρικανική χώρα της ευρωζώνης, με την ανοχή της κυβέρνησης, ενώ προχωρά σε επικίνδυνες παραχωρήσεις όπως για παράδειγμα δίνοντας στο ΝΑΤΟ τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο, κάτι που δεν το τόλμησε ούτε η χούντα.
Παραχωρήσεις όμως επικίνδυνες κάνει και στην Τουρκία, ενώ θεώρησε ότι η αναφορά Μουζάλα στα Σκόπια ως Μακεδονία δεν ήταν τυχαία, αλλά εντάσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο επικίνδυνων εθνικών παραχωρήσεων από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.
Τέλος, ο κ.Καζάκης τόνισε ότι μόνη λύση εθνικής κυριαρχίας είνια να κηρυχθεί το χρέος επαχθές, όπως ορίζει η καταστατική χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ και στη συνέχεια να υιοθετήσουμε Εθνικό κρατικό νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου