Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ....

Θέλουν την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά δεν θα έχουν καλό τέλος
του Γιάννη Πετρίδη

Σε σφοδρή επίθεση κατά της Αγκυρας προχώρησε σήμερα η Μόσχα, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ανασυστήσει την Οθμωανική Αυτοκρατορία και προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «η Τουρκία θα έχει το ίδιο τέλος που είχαν και οι Οθωμανοί»!
Όλα αυτά με αφορμή τις νέες .......κινήσεις της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, όπου έστειλαν πάλι μονάδες των ειδικών δυνάμεων και εφοδίασαν εκ νέου τους τρομοκράτες της αλ Νούσρα με όπλα, αλλά και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των εθνικών υδάτων, των πτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών επάνω από ελληνικό έδαφος και το κυριότερο του σχεδιασμού κατάληψης της νησίδας Πασά, ανήμερα του Πάσχα, από τουρκικές ειδικές δυνάμεις!
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη της στην «Ισβέστια», τόνισε ότι η ρωσική πλευρά έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων, όμως όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην τουρκική κυβέρνηση.
«Δείξαμε μεγάλη υπομονή για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση», είπε.
Σχολιάζοντας περαιτέρω την εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική, και η οποία -όπως είπε- πυροδοτεί την κατάσταση, η κ. Ζαχάροβα σημείωσε ότι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναβιώσει την «παλαιάς ισχύος της Οθωμανική Αυτοκρατορία».
«Όλοι γνωρίζουμε ποιο ήταν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» προσέθεσε η κ. Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι αυτό που φαίνεται είναι ένας απολύτως καταστροφικός ρόλος της τουρκικής κυβέρνησης σε κάθε πεδίο, την Κριμαία, τη Συρία, στο Αιγαίο, το προσφυγικό, τις σχέσεις με την Ελλάδα την τρομοκρατία, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου