Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Στα 1,81 δισ. ευρώ τα ανοίγματα του ομίλου Μαρινόπουλου.

Στα 1,81 δισ. ευρώ τα ανοίγματα του ομίλου Μαρινόπουλου
Διευρύνεται διαρκώς το οικονομικό άνοιγμα του ομίλου Μαρινόπουλου, που φθάνει πλέον τα 1,81 δισ. ευρώ, μετά και την υποβολή χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών τριών νέων αιτήσεων υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα από θυγατρικές του ομίλου.

Πρόκειται για τις Αφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, που ασκεί διοίκηση επί του ομίλου (με οφειλές 196 εκατ. ευρώ), την Express Μ ΑΕ με 160 καταστήματα και χρέη 275 εκατ. ευρώ, καθώς και την ΞΥΝΟΣ ΑΕ με 19 μικρά σουπερμάρκετ και υποχρεώσεις 19,6 εκατ. ευρώ.
Η κρίσιμη μάχη για τη σωτηρία της Μαρινόπουλος θα δοθεί αύριο στο Πρωτοδικείο και όλα δείχνουν ότι η εταιρεία θα έχει σύμμαχο το Δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και έναν σημαντικό αριθμό ....
....μεγάλων προμηθευτών.
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι οι τράπεζες, το ΙΚΑ, το Δημόσιο και αρκετές από τις μεγάλες επιχειρήσεις-πιστωτές της Μαρινόπουλος αναμένεται αύριο να συμπαραταχθούν με πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας να πάρει την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης καταδιωκτικών μέτρων και να κερδίσει έτσι πολύτιμο χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τον Νοέμβριο.
Ο στόχος της Μαρινόπουλος είναι να επιχειρήσει στο μεσοδιάστημα να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της ή με επενδυτή και να υποβάλει αναλυτικό σχέδιο εξυγίανσης στο δικαστήριο. Αυτό ακριβώς άφηναν να εννοηθεί χθες στελέχη τα οποία συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της Μαρινόπουλος, της Σκλαβενίτης, του υπουργείου Εργασίας και των τραπεζών.
Τέλος, ήδη έρχονται στο φως καταγγελίες για κακοδιαχείριση εκ μέρους της διοίκησης της Μαρινόπουλος, γεγονός που ανάγκασε χθες την εταιρεία να εκδώσει ανακοίνωση όπου επισημαίνει ότι συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της αλλά και πως η προσφυγή στο άρθρο 99 είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου