Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Σφουγγοκωλάριοι....

Χαρακτηρισμός αστών πολιτικών —οι οποίοι κάνουν μεγάλες καριέρες ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης—, που έχει σχέση με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Οι σφουγγοκωλάριοι διακρίνονται, στηριζόμενοι στην τέχνη του "σκουπίζειν" τα οπίσθια των ισχυρών.


Αυτή είναι μια πρακτική, η οποία στηρίζεται καθαρά στη λογική. 


Επιλέγεις έναν ισχυρό και .....
...τον ακολουθείς.
Γνωρίζεις ότι όπου πηγαίνει αυτός, θα τον ακολουθεί και ο "πισινός" του.


Άρα, αν εσύ έχεις εξασφαλίσει "δοσοληψίες" με αυτόν τον "πισινό", θα ακολουθήσεις και τον κάτοχό του ακόμα και σε "ύψη" τα οποία δεν σε αφορούν ως άτομο με βάση της ικανότητές σου. Από εκεί και πέρα λαμβάνεις μια εικόνα, η οποία εξαρτάται από την οπτική γωνία που σε βλέπει κάποιος.


Για τους από "κάτω" είσαι ένας διάσημος "σφουγγοκωλάριος" και για τους "πάνω" είσαι ένα κοινό "κωλοσφούγγι" [κωλο- + σφουγγ(ίζω) -ι (αναδρ. σχημ.)].

Τα μεγάλα πολιτικά "τζάκια" Μπανανιών τύπου Ελλάδας κάπως έτσι έχουν γίνει.
Οι κομματάρχες επιλέγουν κάποια ισχυρά ιμπεριαλιστικά "οπίσθια" να υπηρετήσουν και προσφέρουν τα δικά τους "οπίσθια" στα κομματικά τους στελέχη.


Παλιά όλοι αυτοί αποτελούσαν κωλοσφούγγια των Βρετανών, των Γάλλων ή των Γερμανών και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά στους Αμερικανούς.


Υπάρχουν και οι νεότεροι συνάδερφοί τους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους λεγόμενους "διαπλεκόμενους".

Η Βουλή των Ελλήνων είναι μια "αποθήκη" με μεγάλα αποθέματα τέτοιου υλικού. Κάποια είναι ζωντανά και περιφέρονται μέσα σ' αυτήν και κάποια άλλα τα έχουν κάνει αγάλματα έξω απ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου