Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ JACK LEW ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

lew214
Με μεγάλη οργή υποδέχτηκαν στην Τουρκία τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Jack Lew, ο οποίος ευρισκόμενος στην Αθηνά προεξόφλησε σύμφωνα με τους Τούρκους ότι η Τουρκία από εδώ και πέρα θα είναι ένα ασταθές και εκρηκτικό κράτος και γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα να ....
.....αποκτήσει οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

Οι δηλώσεις αυτές σύμφωνα με Τούρκους σχολιαστές στον τουρκικό τύπο, ρίχνουν και άλλο λάδι στην φωτιά στις ήδη πολύ τεταμένες σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται δημόσια οι κατηγορίες ότι το πραγματικό στρατηγείο των πραξικοπηματιών ήταν η αμερικανόνατοϊκή βάση του Ιντζιρλίκ και ότι Αμερικανοί αξιωματικοί βοήθησαν ενεργά τους πραξικοπηματίες, γι’ αυτό και η βάση από τις 15 Ιουλίου είναι ουσιαστικά κλειστή. 


Οι δηλωσίες του Jack Lew σύμφωνα με τα τουρκικά σχόλια, προεξοφλούν την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας γι αυτό και έχουν προκαλέσει μεγάλη οργή. 


Στην πραγματικότητα όμως ήδη η τουρκική οικονομία παρουσιάζει σημάδια μεγάλης ύφεσης ενώ ο τουρισμός κυριολεκτικά κατέρρευσε και η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. 

Αντί λοιπόν να ψάχνουν όπως το συνηθίζουν για αποδιοπομπαίους τράγους, ας κοιτάξουν καλυτέρα τις δίκες τους ευθύνες. 


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου