Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Γκορμπατσόφ: "Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία"

 Ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για προετοιμασίες "επιθετικής επιχείρησης" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά της Ρωσίας! 

 Ο κ. Γκορμπατσόφ επέκρινε την απόφαση του ΝΑΤΟ να αναπτύξει 4.000 περισσότερα διεθνή στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη με πρόσχημα την σύνοδο κορυφής στην Βαρσοβία. 


 Οι εντάσεις μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και ιδίως με τις ΗΠΑ, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί .....

.....σε συχνότητα.  

 Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όγδοος και τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε:...


"Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει τις προετοιμασίες και μια άνευ προηγουμένου κλιμακούμενη ένταση από την εποχή του Ψυχρού Πόλεμου και μετά" και επεσήμανε


  "Όλη η ρητορική της συνόδου στη Βαρσοβία ακριβώς φωνάζει την επιθυμία σχεδόν να κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία. Μιλούν μόνο για την άμυνα, αλλά στην πραγματικότητα προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις. 

"  Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, δήλωσε ότι η απόφαση της οργάνωσης να τριπλασιάσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη ήταν μια καθαρά αμυντική κίνηση. "

Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε χώρα. Δεν θέλουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Δεν θέλουμε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, εμείς δεν επιδιώκουν την αντιπαράθεση ", είπε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου