Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Σόιμπλε: Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να μην υπάρξει «φωτιά» από το Brexit.



Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δράσουν γρήγορα ώστε να διασφαλίσουν ότι το Brexit δεν θα προκαλέσει μία «μεγάλη φωτιά» στη Γηραιά Ήπειρο, και να αποδείξουν ότι η Ε.Ε. παραμένει η σωστή λύση για τα προβλήματα των πολιτών της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ευρώπη πρέπει γρήγορα να αποδείξει ότι προσφέρει αξία, λύνοντας τις επείγουσες ερωτήσεις», είπε ο κ. Σόιμπλε. «Αλλά πρέπει να δράσουμε γρήγορα, ώστε να μην υπάρξει μία μεγάλη φωτιά από το Brexit».

Τόνισε πως η Ευρώπη οφείλει.....
..... τώρα να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι το κατάλληλο συλλογικό όχημα που θα δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Γερμανίας, είναι πολύ μικρές για να αντιμετωπίσουν μεγάλα εμπόδια.

Μιλώντας στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine, ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας, εστίασε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της νεανικής ανεργίας ως μία πρόκληση που ταλανίζει την Ευρώπη, και ειδικά τις χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα.

«Γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαίδευσης; Στη Γερμανία, οι θέσεις για ασκούμενους παραμένουν άδειες, ενώ νεαροί Έλληνες και Ισπανοί βρίσκονται χωρίς δουλειά», είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου