Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Σωσίβιο από Πούτιν σε Ερντογάν - Συνάντηση μέσα στον Αύγουστο των δυο ηγετών.

Συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις αρχές Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος δεν έχουν ακόμα οριστεί.

«Η συνάντηση των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν προετοιμάζεται μέσω
διπλωματικών οδών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν στις 17 Ιουλίου, καταδικάζοντας τις «αντισυνταγματικές ενέργειες» των πραξικοπηματιών ως «απαράδεκτες», ενώ ευχήθηκε την επαναφορά της Τουρκίας σε συνθήκες.......«τάξης και ασφάλειας». Τότε το Κρεμλίνο είχε αναφέρει πως οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τα σχέδια τους για συνάντηση στο εγγύς μέλλον.

Η Τουρκία, από την πλευρά της τη Δευτέρα, δήλωσε πως έχει υπό κράτηση τους δύο πιλότους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου, καθώς συνδέονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Παράλληλα, το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγές, σημειώνει σε τηλεγράφημά του πως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουρετίν Κανικλί θα επισκεφτεί τη Μόσχα στις 26 και 27 Ιουλίου, για να συναντήσει Ρώσους αξιωματούχους, θέτοντας επί τάπητος την επανέναρξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από την τουρκική πρεσβεία, περιμένουμε τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής των αναπληρωτή πρωθυπουργό Murettin Canikli», δηλώνει πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Πηγή:  topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου