Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Αρθρο του Συντάγματος προβλέπει ότι οι Έλληνες καταβάλουν φόρους ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα. Έρχεται στην Ελλάδα ο νόμος λαιμητόμος Harzt;

Διαβάστε τις εθνοκτόνους διατάξεις!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι εισηγήσεις των συμβούλων του ΣτΕ είναι να κηρυχθούν οι «φορολογικές μεταρρυθμίσεις» ως αντισυνταγματικές, με κύριο λόγο ότι δεν λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου, αλλά ένα τεκμαρτό, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται....
...... το άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει ότι οι Έλληνες καταβάλουν φόρους ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα. 

Οι πληροφοριοδότες μας μεταφέρουν ότι, επειδή στην Ελλάδα δεν είναι σαφής ο ορισμός του άνεργου, του μη αποσχολούμεενου, του απασχολούμενου και του εργαζόμενου είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί ισόνομα η «φορολογική μεταρρύθμιση». Και αυτό το «κενό» η κυβέρνηση πρέπει να το «σώσει» το συντομότερο, για να αποφύγει την αντισυνταγματικότητα. Εδώ έρχονται οι «θεσμοί» για να επιβάλουν νομοθετήματα τύπου HARZT …
Θα ρωτήσετε εύλογα πως θα μπορούσε αυτό το ευοίωνο νέο (αντισυνταγματικότητα νόμων) να έχει σχέση με τους νόμους HARZT και τι τέλος πάντων είναι αυτοί οι νόμοι και γιατί πρέπει να τους φοβόμαστε.
Καταρχήν οι νόμοι HARZT είναι Γερμανικοί, είναι τέσσερις στον αριθμό και ψηφίσθηκαν από το 1999 έως το 2005 στην Γερμανία και ήρθαν μετά από ανάλογες δικαστικές αποφάσεις του ανωτάτου συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας τις χρονιές που προηγήθηκαν.

Οι νόμοι αυτοί ήρθαν να καθορίσουν πότε ένας πολίτης έχει φοροδοτική ικανότητα, τη σχέση της περιουσίας τους (καταθέσεις, κινητή και ακίνητη) με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Το αποκορύφωμα της διάλυσης των χαμηλών και οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων ήταν ο νόμος Harzt IV, που τέθηκε σε ισχύ το 2005 και προβλέπει:
α) Ο άνεργος που έστω και για μια ημέρα το μήνα εργασθεί αμέσως χάνει την ιδιότητα του ανέργου.
β) Απώλεια της ιδιότητας του ανέργου σε αυτούς που αρνούνται να δεχθούν θέσεις εργασίας που τους αναθέτουν οι σύμβουλοι εργασίας.
γ) Μείωση της διάρκειας των επιδομάτων (ανεργίας ή αλληλεγγύης), ανάλογα με τα χρόνια εργασίας
δ) Επίδομα ανεργίας μόνο σε αυτούς που ως εργαζόμενοι ήταν πλήρους απασχόλησης. Στους υπόλοιπους θα δίνεται επίδομα αλληλεγγύης.
στ) Υποχρέωση των ανέργων να δέχονται μισθό ίσο του κατωτέρου ημερομισθίου.
ζ) Υποχρέωση του ανέργου να δέχεται θέση κατώτερη των προσόντων του και να αμείβεται ανάλογα με τη θέση και όχι των προσόντων του.
η) Απώλεια της ιδιότητας του ανέργου σε αυτούς που έχουν καταθέσεις ή ρευστά διαθέσιμα ίσα ή μεγαλύτερα από το ετήσιο επίδομα αλληλεγγύης.
θ) Δυνατότητα στη φορολογική διοίκηση και στους συμβούλους εργασίας να κρίνουν το επίπεδο της κατοικίας διαμονής και εφόσον αυτό υπερβαίνει τις δυνατότητες του εργαζομένου θα του υποδεικνύετε η μετακόμιση σε οικία μεγέθους που θα αντιστοιχεί στις οικονομικές του δυνατότητες. Σε περίπτωση άρνησης δεν θα έχει δικαίωμα στην ιδιότητα του ανέργου και δεν θα μπορεί να λαμβάνει τα επιδόματα ανεργίας ή αλληλεγγύης. 

Όπως θα δείτε πιο κάτω η «ιδιότητα του ανέργου, του εργαζομένου και του απασχολουμένου» είναι κομβικό σημείο για την προστασία της περιουσίας.
Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες οι νόμοι HARZT όπου εφαρμόσθηκαν οδήγησαν στην πλήρη φτωχοποίηση της μικροαστικής, της μεσαίας και της φτωχής τάξης. Φυσικά όπου εφαρμόσθηκαν τους έδωσαν το κερασάκι (παγίδα) της ομοιογενούς συνολικής  αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων και φυσικά της κατάργησης των τεκμηρίων. 

Και το εξηγώ γιατί είναι κερασάκι (παγίδα): Η ομοιογενής και συνολική αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων είναι το σύνολο των υποχρεώσεων του πιστοποιημένου πολίτη (δλδ αυτού που φέρει την ιδιότητα του εργαζομένου ή απασχολουμένου ή του ανέργου) προς το κράτος και τους ιδιώτες και ο ορισμός μέγιστου ποσού πληρωμής που δεν μπορεί να ξεπερνά το 45% του μισθού. Η ενιαία αρχή διακανονισμού πληρωμών και συσσωρευμένων χρεών αναλαμβάνει να κατανέμει αυτό το 45%.

Ωραία ακούγεται σε αυτούς που χρωστούν πολλά και αδυνατούν να πληρώσουν. Τουλάχιστον σου λέει θα έχω το 55% για να ζήσω. 

Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Γιατί μετά μπαίνεις στο στις συνθήκες του νόμου HARZT και θα αποχαιρετίσεις  το μεγάλο σου σπίτι που ίδρωσες για έχυσες αίμα για να το φτιάξεις, όπως θα αποχαιρετίσεις τα ακριβά σκαλιστά έπιπλα της μάνας σου, όπως θα αποχαιρετίσεις το 1600 κυβικά αμάξι σου, γιατί το εισόδημα σου δικαιολογεί μέχρι 1000 κυβικά…

Αν αρνηθείς τον έλεγχο τότε είσαι μη συνεργάσιμος πολίτης, δεν φέρεις καμία ιδιότητα και φυσικά η περιουσία δεν έχει καμία απολύτως καμία προστασία…

Φυσικά ο νόμος που μόλις χθες κατατέθηκε για την πραγματοποίηση ελέγχων της φορολογικής διοίκησης ακόμα και στα σπίτια μας είναι το πρώτο κεφάλαιο του νόμου HARZT III που αφορά στην εντατικοποίηση του ελέγχου και της παρακολούθησης των συμπεριφορών και της ζωής των πολιτών…

Η ΝΤΠ είναι πλέον στην πόρτα μας…
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου