Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!! Έρχεται και στην Ελλάδα (;;)

https://hellasforce.files.wordpress.com/2016/08/bomb.jpg?w=780&h=408&crop=1
Οι αποτυχημένοι του Βερολίνου απομυζούν πια και τον ίδιο τους το λαό... Αυξάνουν το συνταξιοδοτικό όριο με πρόσχημα (άκουσον, άκουσον) την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Αύξηση στο όριο ηλικίας για την χορήγηση συντάξεων στα ....

...69 μέχρι το 2020 πρότεινε στην μηνιαία έκθεση της η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα! Και προφανώς το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και τη χώρα μας στο προσεχές ή απώτερο μέλλον!

Σκοπός της πρότασης αυτής είναι να αντιμετωπιστεί η πίεση στο ασφαλιστικό σύστημα της Γερμανίας καθώς οι Γερμανοί γερνάνε.

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα δεν θα προστατεύσουν τους πολίτες από μια μείωση στις συντάξεις τους από το 2050 αναφέρει η ανάλυση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Ο κίνδυνος, μάλιστα, για όσους δεν επιλέγουν το κρατικά υποστηριζόμενο ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να βρεθούν νωρίτερα αντιμέτωποι με μειώσεις στις απολαβές τους, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Όπως επισημαίνουν η γερμανική κυβέρνηση στα σενάριά της για αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έως το 2030 δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.


Αύξηση του προσδόκιμου ζωής σημαίνει συνταξιούχους που θα απορροφούν πόρους του συστήματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ η γενιά που θα βγει στη σύνταξη μετά το 2030 και θα δώσει περισσότερους συνταξιούχους για τους οποίους θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές οι εργαζόμενοι την ώρα που το ποσοστό γεννήσεων, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, παραμένει χαμηλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου