Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ οι Θάλασσές μας! Ναυάγια με ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ...

90 πλοία βυθίστηκαν στη Μεσόγειο την περίοδο 1985-1996, πλοία γεμάτα ραδιενεργό υλικό που έχουν μετατρέψει τις θάλασσες μας σε πηγή θανάτου και καρκινογενέσεων.

Ένα από αυτά, μάλιστα, όπως....

....κατήγγειλε τις προάλλες  η εφημερίδα «Il Messaggero», καταβυθίστηκε την περίοδο εκείνη ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, όπου πρόσφατα υπήρξαν καταγγελίες για «αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας», γεγονός που έδωσε αφορμή στις Αρχές να δώσουν εντολή πραγματοποίησης μετρήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων όμως δεν έχουν εκδοθεί ακόμη.
Επιπλέον η εφημερίδα αναφέρεται και σε έγγραφο του 2009 του δικαστή Μπρούνο Τζορντάνο, σχολιάζοντας ότι η υπόθεση θάφτηκε, καθώς «κρατήθηκε μυστικό για χρόνια». 

Σε αυτό το έγγραφο μάλιστα ο δικαστής καταγγέλλει ότι εντοπίστηκε στο Ιόνιο, ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, το πλοίο-φάντασμα «Cunsky», στο οποίο επίσης υπήρχαν βαρέλια με επικίνδυνα απόβλητα, αλλά και ανθρώπινα κρανία!

Το θέμα κινήθηκε από ειδική επιτροπή του Ιταλικού Κοινοβουλίου που ερευνά παράνομες διακινήσεις ραδιενεργών και τοικών αποβλήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου