Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Άρχισε ήδη να παρέχεται μισθός στους λαθρομετανάστες: Για τους Έλληνες έχει μόνο Μνημόνια και φόρους.

Σε αντίθεση με τους Έλληνες που ακόμα περιμένουν ο Τσίπρας να «σκίσει» τα μνημόνια και να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, οι υποσχέσεις προς τους λαθρομετανάστες υλοποιούνται άμεσα και αποφασιστικά. 

Συγκεκριμένα, η παροχή μισθού προς τους λαθρομετανάστες άρχισε ήδη να υλοποιείται.

Συγκεκριμένα, η καταβολή των μετρητών προς λαθρομετανάστες άρχισε να υλοποιείται ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου και παρέχεται μέσω ...

...προπληρωμένων καρτών, που θα ανατροφοδοτούνται κάθε μήνα, με ένα ποσό που υπολογίστηκε με βάση την κάλυψη των βασικών εξόδων στην Ελλάδα (εκτός του ενοικίου/και του ποσού διαμονής), σύμφωνα με τα οριζόμενα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση.

Όπως εξαρχής είχαμε τονίσει αυτό το βοήθημα που υποτίθεται θα υποκαθιστούσε την προσφορά φαγητού στα Hot Spot, τελικά γίνεται ΕΠΙΠΛΕΟΝ της παροχής του φαγητού, αφού όπως τονίσει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία ο μισθός παρέχεται: «ως ανθρωπιστική βοήθεια, να υποστηρίξει μεμονωμένα άτομα και οικογένειες να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους, όπως συμπληρωματικό φαγητό, επικοινωνία, προϊόντα καθαρισμού, συγκοινωνία, ρουχισμό και εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης βοήθειας σε είδος που παρέχονταν μέχρι τώρα στους αιτούντες άσυλο, στα νησιά».


Να σημειώσουμε ότι το ύψος της ενίσχυσης θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση και θα θα φτάνει έως περίπου 500 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό για τους ευρισκόμενους στη μονάχα Χίο εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000 ευρώ μηνιαίως για αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου