Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ


Διεθνείς τοκογλύφοι και πετρελαϊκές εταιρείες πίσω από την επίσκεψη Ολάντ

Μια αναβίωση του απατηλού συνθήματος της δεκαετίας του 80  «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία» προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση του μνημονίου, με αφορμή την σύντομη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα. 
Άλλωστε ιστορικά από την Γαλλία επέστρεψαν στην Ελλάδα οι αυτοεξορισθέντες «εθνάρχες» με επακόλουθες τις εθνικές καταστροφές για τον τόπο.

Ο Ολάντ λοιπόν δήλωσε ότι η επίσκεψή του εδώ έχει σαν σκοπό την στήριξη της Ελλάδος, ενθαρρύνοντας έτσι τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελληνική οικονομία. Μάλλον διέφυγε της αντίληψής του, ότι μεγάλες εταιρείες της χώρας του όπως η «Carrefour» κοροϊδεύουν την ελλαδική κυβέρνηση πληρώνοντας ελάχιστη φορολογία και αποκομίζοντας υπερκέρδη. 

Είναι σίγουρο ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι καλά ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα του μνημονίου, μιας και ανήκει στον Γαλλογερμανικό άξονα που έχει επιβάλλει το μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας μας. Άλλωστε και να ήθελε να βοηθήσει δεν θα μπορούσε μιας και η χώρα του βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση με την ανεργία να αγγίζει το 11%.

Η επίσκεψη αυτή αποκλειστικό στόχο είχε το πλούσιο υπέδαφος της χώρας μας. Η Γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία «TOTAL» μετά από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, ζητά να εισέλθει δυναμικά και στην εκμετάλλευση των πετρελαίων  και του φυσικού αερίου της χώρας μας. Μάλιστα για την προστασία της μελλοντικής τους επένδυσης προσφέρουν στην Ελλάδα, υπό μορφή δανεισμού και δύο φρεγάτες τύπου «FREMM». 

Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, επίσης κατά διαβολική σύμπτωση, ήρθε λίγο χρόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του NORDIC EXPLORER-5, που εκτελεί σεισμογραφικές έρευνες στο χώρο του Ιονίου. Μάλιστα η Γαλλική  «TOTAL» υπέδειξε και μια νέα περιοχή  για έρευνα ανοικτά της Κυπαρισσίας, εκτός των άλλων δεδομένων που έχει αγοράσει και τα οποία δείχνουν άκρως θετικά αποτελέσματα  για αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων . Με βάση τα παραπάνω δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι είχαμε μια επίσκεψη εκπροσώπου ενός πετρελαϊκού κολοσσού όπως  «TOTAL» παρά ενός ξένου ηγέτη. Πιθανώς να μην υπάρχει και καμιά διαφορά.

Τα πλούσια σε υδρογονάνθρακες Ιόνιο, Κρητικό και Αιγαίο πέλαγος, σε αντιστάθμιση με την προσφορά του Γάλλου προέδρου θυμίζει τους κατακτητές μετά την ανακάλυψη της Αμερικής που μοίραζαν στους ιθαγενείς καθρεφτάκια και πολύχρωμες χάντρες σε αντάλλαγμα του χρυσού και των πολυτίμων μετάλλων που διέθετε το υπέδαφός τους. Εκεί εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει το παράνομο και επαχθές χρέος της Ελλάδας στους διεθνείς τοκογλύφους, που ζητούν τα έσοδα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων  για την αποπληρωμή του χρέους.

Ήρθε, λοιπόν, ο γάλλος πρόεδρος, Ολάντ και ουσιαστικά ζήτησε την είσοδο της Γαλλίας στην μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας. Έπραξε καλώς ο γάλλος πρόεδρος; Φυσικά. Άλλωστε, δεν περιμέναμε και πιο «φιλική» συμπεριφορά από τους γάλλους, οι οποίοι, σφάζανε στην Μικρασιατική Καταστροφή τους Έλληνες που προσπαθούσαν να αναζητήσουν καταφύγιο στο γαλλικά πλοία που πλέαν πέριξ του λιμένα της Σμύρνης ("συνωστισμός" για την κα Ρεπούση). 

Το ζήτημα, όπως προείπαμε, είναι οι πράξεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως και εν προκειμένω του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Στην συνέντευξη Τύπου που δώσανε Ολάντ και Σαμαράς μιλήσανε και για τα ενεργειακά κοιτάσματα της Πατρίδας μας. Επί αυτού είπε ο Σαμαράς:

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση για τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή και που θα αποδειχθεί ότι όπως στην κυπριακή ΑΟΖ, υπάρχουν και στην ελληνική ΑΟΖ. Και που είναι στρατηγικής, θα έλεγα, σημασίας για τον εφοδιασμό της Ευρώπης και θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να αποκτήσει η Ευρώπη τις δικές της πλουτοπαραγωγικές πηγές.» 

Κοινώς, αυτό που είπε ο Σαμαράς είναι ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας είναι ήδη ξεπουλημένες και το μόνο που μένει είναι η τυπική υπογραφή για το ξεπούλημα. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Σαμαράς και ο κάθε «κ. Σαμαράς» ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ανήκουν στον Ελληνικό Λαό και δεν είναι στην δικαιοδόσια κανενός πολιτικάντη να τις ξεπουλήσει.

Το μόνο σίγουρο από την επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα είναι η ανησυχία του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής όπως φρόντισε να επαναλάβει στην συνάντησή του με τον πρόεδρο του υπόδικου Πασόκ. 

Σωστά ανησυχεί  για την  ραγδαία άνοδο ενός πραγματικού Εθνικιστικού και Λαϊκού κινήματος, το οποίο όταν κληθεί να κυβερνήσει, γεγονός αντιληπτό από τα συστημικά κόμματα, το  πλούσιο σε υδρογονάνθρακες Ελληνικό υπέδαφος δεν θα πουληθεί έναντι πινακίου φακής σε πολυεθνικές και νταβατζήδες, όπως μηχανεύεται η τριμερής χούντα του μνημονίου, αλλά προς όφελος του Ελληνικού λαού με κύριο στόχο η Ελλάδα να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου