Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!


Ξεπουλάνε 200 στρέμματα στο αεροδρόμιο της Λάρισας για να βάλουν φωτοβολταικά.


Ο υφυπουργός Άμυνας κ. Ελευσινιώτης έκανε λόγο για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των στρατιωτικών υποδομών.  
Στο πλαίσιο προβλέπεται ότι: 

Το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στην Ξάνθη, η 110 Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και ο ναύσταθμος στη Σούδα Χανίων είναι οι τρεις πρώτες υποδομές των ενόπλων δυνάμεων που αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά και ενεργειακά. 

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας, με αφετηρία το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσης σχεδιάζεται η δημιουργία 2 φωτοβολταϊκών πάρκων, 15 μεγαβάτ (MW) σε στρατόπεδο στη Λάρισα και 20 MW στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καθώς και η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης σε Μικρονήσι, Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο, που θα λειτουργούν με ενέργεια από φωτοβολταϊκά και αιολικά, παρέχοντας επάρκεια σε νερό.

Θυμίζουμε για την ιστορία ότι, το μνημόνιο για τα "πράσινα" στρατόπεδα υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2010 μεταξύ της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, με στόχο την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών στις υποδομές των ένοπλων δυνάμεων ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και τα λειτουργικά τους κόστη.

Y.Γ
Σας θυμίζω τι είχα δηλώσει στις 4/5/2012 για το θέμα σε συνέντευξή μου στο larissanet.gr
"Κάποιοι βλέπουν βέβαια σαν ανάπτυξη την εγκατάσταση στο αεροδρόμιο φωτοβολταϊκών, παραχωρώντας, σχεδόν ξεπουλώντας 200 στρέμματα αντί πινακίου φακής."  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου