Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΤΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΠΑ Blackrock: "Συμβολικό το πλήγμα για την ΕΕ"


Είναι έμφανές ότι το "όχι" της Κύπρου "έτσουξε" και η παγκόσμια οικονομική "ελίτ" ψάχνει να βρει τρόπους να το υποβαθμίσει από φόβο μήπως ξυπνήσει και άλλους σκλάβους που θελήσουν να σπάσουν τις αλυσίδες τους.
Η Κύπρος δεν είναι μεγάλο πρόβλημα για τις αγορές", εκτιμά ο δ/νων σύμβουλος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.
"Περισσότερο αποτελεί συμβολικό πλήγμα για την Ευρώπη, όχι όμως και μεγάλο οικονομικό θέμα", δήλωσε ο Fink για την Κύπρο σε συνέντευξη του στο Bloomberg. "Είναι ένα θέμα 10 δισ δολ. Απλά μας θυμίζει την αδυναμία της Ευρώπη, ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να επιλυθεί η κρίση στην Ευρώπη", συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Fink η Ευρώπη θα βρει μία λύση για την Κύπρο και σημειώνει: "αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ένα ντιμπέιτ για το εάν η ΕΕ θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο, εάν υπάρξει χρηματοδότηση της Κύπρου, με ποιό τρόπο θα γίνει αυτή, και ποιος θα επιβαρυνθεί με κάποιες απ' τις ευθύνες".
Χρησιμοποιώντας  όρους μπέιζμπολ ο κ. Fink είπε πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βρίσκεται στην τρίτη φάση και απομένουν άλλες έξι!
"Αυτή είναι μία μακρά διαδικασία", σημειώνοντας ότι σε σωστό δρόμο βρίσκονται Ισπανία και Ιταλία, ενώ κατέδειξε ζητήματα στη Γαλλία, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο αρκετοί επενδυτές ρευστοποιούν τώρα θέσεις προκειμένου να αποκομίσουν τα πρόσφατα κέρδη απ' τις αγορές. Μάλιστα θεωρεί ότι μπορεί οι αγορές να διορθώσουν 5%. Ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος περιμένοντας συνολικά άνοδο μέχρι το τέλος της χρονιάς.  
Ξεχνούν εκεί στην Black Rock ότι πολλές φορές οι συμβολισμοί είναι 1000 φορές δυνατότεροι από μια πυρηνική βόμβα. Όσο για την κυπριακή "σφαλιάρα" ακούστηκε μέχρι τις ΗΠΑ...και ακόμα βουίζει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://kefalokleidomata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου