Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Επικοινωνία Β. Πούτιν – Ν. Αναστασιάδη μετά το «όχι». Συζήτησαν για την επόμενη μέρα. Ο Κύπριος ΥπΟικ είναι ήδη στη Μόσχα.



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμήρ Πούτιν είχε τελικώς αργά απόψε το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. 


Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επόμενη ημέρα, ενώ αύριο ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών,
Μιχάλης Σαρρής, που βρίσκεται στη Μόσχα θα έχει εκτενείς συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του.

Με σύντομο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ το Κρεμλίνο έκανε γνωστή την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν οι πρόεδροι της Κύπρου και της Ρωσίας. Νίκος Αναστασιάδης και Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά “ένα μεγάλο σύνολο ζητημάτων των διμερών σχέσεων, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τις προτάσεις του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση“, ανέφερε ο κ. Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

“Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι αρχηγοί των δύο κρατών ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο των προτάσεων του Eurogroup”, είπε ο κ. Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το τηλεφώνημα έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς.

Σημειώνεται ότι ήδη στη Μόσχα έχει μεταβεί ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος θα έχει αύριο Τετάρτη, συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Αντον Σιλουάνοφ.

Με δήλωσή του στο Reuters, ο κ.Σαρρής διέψευσε πληροφορίες ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στον Κύπριο Πρόεδρο. Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ταξίδεψε στη Μόσχα προκειμένου να ενημερώσει τον Ρώσο ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Κύπρο και για τις απόψεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup για την φορολόγηση των καταθέσεων.

imerisia.gr

http://agkyrovoli.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου