Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

O αποτυχημένος Ολάντ και η Fraulein Merkel.


Από τον Τάκη Χατζή

o-apotyximenos-olant-kai-i-Fraulein-Merkel

Απογοητευτικός απεδείχθη εν τέλει ο κ. Ολάντ. Οι Γάλλοι τον περίμεναν σαν τον ιππότη- σταυροφόρο που θα τους απελευθέρωνε από τον ζυγό του μονάρχη Σαρκοζί και της κιθαρωδού πριγκίπισσας των Ιλισίων.
Ο νέος πρόεδρος απεδείχθη πολύ λίγος και πολιτικά ανεπαρκής. Δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πείσει κανέναν- και πιστεύω ούτε την γυναίκα του-ότι είναι σε θέση να βοηθήσει την περιθωριοποιημένη ήδη Γαλλία να βγει από τον λάκκο με τα φίδια.
 
Ο γάλλος «ντίλερ» -που μόνο τάπερ δεν πλασάρισε όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα και αυτό παίζεται- παρακολουθεί ανήμπορος και αμήχανος να αντιδράσει στις δραματικές εξελίξεις που συντελούνται στην Κύπρο.
 
Η χώρα του ολοένα και περισσότερο βυθίζεται στα σκοτάδια της κόλασης του ψευτο- σοσιαλισμού που πλάσαρε απλόχερα προεκλογικά. Ο «ντίλερ» των συμφερόντων έχει αποτύχει οικτρά.
 
Η υπόθεση όμως σηκώνει τσιγάρο. Γιατί οι βλακώδεις κινήσεις του γάλλου «πακετοποιού» έχουν πολλές παρενέργειες σε όλη της Ευρώπη.

Παραδόθηκε στην ανατολικογερμανίδα καγκελάριο άνευ όρων και μαζί μ’ αυτόν και όλες εκείνες οι χώρες που ήλπιζαν να αντιτάξουν τον γερμανικό ζυγό με την δική του βοήθεια. Και τώρα η Fraulein Merkel αλωνίζει μόνη της.

Μέχρι και μουστάκι θα τον βάλει να κόψει. Μην πω ότι θα ξυρίσει και μασχάλες ο αποτυχημένος πλασιεδάκος.
 
Ο κ. Ολάντ είναι ξοφλημένος και δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε ως χώρα άλλα στηρίγματα.

NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου