Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ποια είναι η κόρη του Δημήτρη Χριστόφια που κατηγορείται ότι έβγαλε τα λεφτά της στο εξωτερικό .


Ποια είναι η κόρη του Δημήτρη Χριστόφια που κατηγορείται ότι έβγαλε τα λεφτά της
Σάλος ξέσπασε στην Κύπρο μετά τις κατηγορίες βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος ΔΗΣΥ, ότι η κόρη του πρώην προέδρου Χριστόφια, Χριστίνα μετέφερε κεφάλαια στο εξωτερικό.

Δεξί χέρι του πρώην Προέδρου, οργανωμένη στο ΑΚΕΛ και «Αγανακτισμένη»

Η 36χρονη Χριστίνα Χριστόφια, οργανωμένη από μικρή στο ΑΚΕΛ και την νεολαία του ΕΔΟΝ και κατά πολλούς δεξί χέρι του πρώην προέδρου, είναι απόφοιτη της Νομικής και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου στην Ελλάδα και είναι παντρεμένη
με τον «εκλεκτό» του Δημήτρη Χριστόφια για τα τούρκικα ΜΜΕ Νίκο Μουδούρο.

Η ίδια απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο σε συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα στην «Κυριακάτικη» είχε ταχθεί υπέρ του ΚΚΕ, αποφεύγοντας να μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αθήνα ήταν οργανωμένη στην Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασία, τη φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ.

Αν και πιστή συνδικαλίστρια του ΑΚΕΛ, η Χριστίνα Χριστόφια είχε γίνει το επίκεντρο της προσοχής όταν συμμετείχε στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων της Κύπρου κατά του Μνημονίου μαζί με τον αδερφό της, ο οποίος είναι επίσης οργανωμένος στο κόμμα. Παρ' όλα αυτά, δεν τάχθηκαν κατά του πατέρα τους, καθώς όπως δήλωναν υπεύθυνοι για το μνημόνιο ήταν οι «κακοί» τραπεζίτες και το ελληνικό χρέος.

Πλέον, η Χριστίνα Χριστόφια καλείται να υπερασπιστεί ότι δεν είναι αυτό που καταλογίζουν πολλοί για την περίοδο διακυβέρνησης Χριστόφια, δηλαδή ότι δεν είναι «αριστερή με δεξιά τσέπη».

Επίθεση από βουλευτή του ΔΗΣΥ

Επίθεση δέχθηκε ο Δημήτρης Χριστόφιας από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο, ο οποίος μιλώντας στο Mega Κύπρου δήλωσε ότι η κόρη του πρώην Προέδρου είχε μεταφέρει κεφάλαια έξω από την Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας, σε γραπτή ανακοίνωσή του κάνει λόγο «για αήθη και ανοίκεια συκοφαντία» και κάλεσε τον κ. Δίπλαρο να απολογηθεί άμεσα επισημαίνοντας ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα εναντίον του βουλευτή του ΔΗΣΥ.

Επίσης, καλεί κάθε αρμόδιο που έχει εξουσία να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και των παιδιών του, προκειμένου να τερματιστούν «οι ψευδολογίες περί δήθεν πλουτισμού, περί δήθεν μεταφοράς κεφαλαίων από την Κύπρο και περί δήθεν καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού».


Πηγή: Ποια είναι η κόρη του Δημήτρη Χριστόφια που κατηγορείται ότι έβγαλε τα λεφτά της στο εξωτερικό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου