Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Ακόμη έχετε τα λεφτά σας στις τράπεζες; Τα λαμόγια πρόλαβαν. Μετά θα …κλαίτε.

Τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και οικονομικούς παράγοντες, να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα μετέφεραν στο εξωτερικό. 

Αυτοί οι άνθρωποι που  βρίσκονται πολύ υψηλή στο πολιτικό σύστημα γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο «κούρεμα» στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το «κούρεμα».

 Οι πληροφορίες δεν είναι αόριστες, γι’ αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβάλλεται να ζητήσει αμέσως πληροφόρηση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα στοιχεία, για το ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα.     Ένα είναι το σίγουρο. Ότι ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις. 

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου (ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ) και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου (CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD) για την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών πως τα καταστήματα των δυο επίμαχων τραπεζών στην Ελλάδα, όπως και της Ελληνικής Τράπεζας, θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη. Κατά το διήμερο αυτό κλειστό θα παραμείνει και το Χρηματιστήριο της Κύπρου.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στην λειτουργία των συναλλαγών μέσω διαδικτύου (e-banking).


Χαμός γίνεται από το πρωί στα τηλεφωνικά κέντρα της πρώην Marfin, και της Τράπεζας Κύπρου στηνΕλλάδα. Το ίδιο και στα υποκαταστήματα που έχουν μηχανήματα ΑΤΜ, καθώς από το πρωί σε πολλά από αυτά έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές...
για να κάνουν αναλήψεις.

ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου