Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Φορολογία κεφαλαίου καταθέσεων»: Το πείραμα των Γερμανών στην Κύπρο


Aπο την στιγμη που οι Γερμανοι αποφασισαν να μην τιμησουν την υπογραφη τους στην καλοκαιρινη συνοδο κορυφης για το σχεδιο ενοποιησης των τραπεζων & ανακεφαλαιοποιησης τους μεσω του ESM, που επεσημανα απειρες φορες, ανοιξε η κερκοπορτα για ολους.
Στην προκειμενη περιπτωση η Κυπρος διεθετε ενα τεραστιο ιδιωτικο χρεος το δευτερο μετα της Ιρλανδιας, που εφθανε στο 900% του ΑΕΠ της.
Με μια ειδοποιο διαφορα: Το κυριο βαρος αυτου του χρεους δεν το κρατουσαν ουτε οι χρεοκοπημενες γερμανικες τραπεζες που κυριος οιδε τις μοχλευσεις τους, ουτε οι αλλες σουπερ χρεοκοπημενες οι Αγγλικες, οπως στην περιπτωση της Ιρλανδιας…γιατι αυτην δεν την κουρεψαν, της το κρατικοποιησαν κανονικα οδηγωντας το χρεος της περιπου στο 1090% του ΑΕΠ της...δεν τους συνεφερε βλεπετε.

Ασχετως εαν τωρα προσπαθουν να μας πεισουν οτι οντας «υγιης» ξαναβγαινει στις «αγορες»….ειναι γιατι δεν θελουν να δωσουν αλλα χρηματα, αλλα παραλληλα πρεπει να πληρωθουν οι τραπεζες τους & εχει φροντισει η ΕΚΤ γι’αυτο.

Τωρα προσπαθουν να μας πεισουν επισης, οτι τα εδω Κυπριακα υποκαταστηματα θα συγχωνευθουν χωρις ζημιες για το Ελληνικο δημοσιο με το καλο ΤΤ.
Ας τους ενημερωσει καποιος οτι το bank run που θα ακολουθησει, θα τα αφησει μονον με τις υποχρεωσεις.
Που αν τολμησει κανεις να εμποδισει η να θεσει οριο στις αναληψεις, θα μεταβληθει σε bank run ολου του χρηματοπιστωτικου ελληνικου συστηματος.
Χωρια οτι οι Ελληνικες καταθεσεις ηταν περι τα 5 δις στην Κυπρο, που φυσικα ηταν σε ποσα ανω των 100.000 ευρω…χαμενα 500 εκατομμυρια σχεδον.
Δεν πιστευω οτι το θεμα θα περιοριστει στην Κυπρο & ας κοπτονται περι του αντιθετου.
Τα χρεη των ευρωπαικων τραπεζων ειναι απειρα, που ξεπερνουν 4 & 5 & 6 & 7 φορες το ΑΕΠ τους*.
Οσοι ομολογιουχοι & αν κουρευτουν, οσοι μετοχοι & αν χασουν τις μετοχες τους δεν προκειται να περιοριστει ευκολα.
Γιατι οι Γερμανοι ειπαν nein & σ’οποιδηποτε σχεδιο.
Το γεγονος οτι κανεις δεν γνωριζει το ποιον & την «καθαροτητα» των καταθεσεων της Γερμανιας η του Λουξεμβουργου, δεν φαινεται να τους απασχολει….απεναντιας.
Κατα πασα πιθανοτητα η Κυπρος θα αποτελεσει τον δοκιμαστικο σωληνα ενος πειραματος που εχουν κατα νουν οι Γερμανοι, που ονομαζεται φορολογια κεφαλαιου καταθεσεων.
Και θα κανουν το παν για να τους βγει.
Κατοπιν θα δουν τι χρημα μπορουν να κοψουν ως συμπληρωμα, για να τις οδηγησουν ασφαλεις πλεον στην Βασιλεια, που ανεβαλαν για μετα 2021.
Αυτος ειναι ο λογος, μιας που δεν σκοπευουν να βαλουν το χερι στην τσεπη αλλα ουτε να ενεργοποιησουν τους μηχανισμους που διαθετει η ευρωζωνη.
Ολα τα υπολοιπα ειναι για το θεαθηναι…ας μην αισθανεται κανεις ασφαλης, γιατι κανεις δεν γνωριζει τι περιεχει το plan B για την Ελλαδα οταν δεν θα πιανει πλεον τους στοχους της απο τις υπερφορολογησεις.
Το τι θα απογινει η Κυπρος στο μελλον μιας & οι τραπεζες της θα μετατραπουν σε κουφαρια, ενω δεν διαθετει δυνατη παραγωγικοτητα οντας ρηχη οικονομια εξαρτωμενη πληρως απο τις εισαγωγες, ειναι κατι που δεν τους ενδιαφερει.
Αυτοι την εξυγιαναν…
http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3647479&pg=3&OrderDir=
———————————————————–
Το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας τους:
Πορτογαλικές τράπεζες – Στο 65% του ΑΕΠ της Πορτογαλίας το χρέος τους
Ιταλικές τράπεζες – Στο 99% του ΑΕΠ της Ιταλίας το χρέος τους
Ιρλανδικές τράπεζες – Στο 664% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας το χρέος τους
Ελληνικές τράπεζες – Στο 21% του ΑΕΠ της Ελλάδας το χρέος τους (προ ανταλλαγής)
Ισπανικές τράπεζες – Στο 113% του ΑΕΠ της Ισπανίας το χρέος τους
Βρετανικές τράπεζες – Στο 735% του ΑΕΠ της Βρετανίας το χρέος τους
Γαλλικές τράπεζες – Στο 148% του ΑΕΠ της Γαλλίας το χρέος τους
Γερμανικές τράπεζες – Στο 95% του ΑΕΠ της Γερμανίας το χρέος τους
Τα ανωτέρω στοιχεία αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον κίνδυνο μιας τραπεζικής κατάρρευσης της Ευρωζώνης, προειδοποιεί η Phoenix Capital.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου