Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ρωσικά αντίποινα στους Γερμανούς.


Putin13Έφοδοι σε γερμανικές ΜΚΟ σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη…
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εφόδους στα γραφεία γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη πραγματοποίησαν χθες (Τρίτη) οι ρωσικές αρχές.
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βερολίνου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, να καλεί
κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθεί έντονα -ενώ, την ίδια στιγμή, Γερμανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν ότι παρόμοιες ενέργειες ενδέχεται να βλάψουν συνολικά τις διμερείς σχέσεις. 
Ανάμεσα στις ΜΚΟ που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών ήταν και δύο πολύ γνωστά ινστιτούτα, τα οποία αναπτύσσουν έντονη δράση σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και όλου του κόσμου: το Konrad Adenauer και το Friedrich Ebert, τα οποία πρόσκεινται στους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες αντιστοίχως.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, πιθανότατα, την απάντηση του Κρεμλίνου στη στάση των Ευρωπαίων και ειδικά των Γερμανών σε δύο «μέτωπα» που ενδιαφέρουν άμεσα τους Ρώσους: Το ένα αφορά την παρουσία της Gazprom στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας (τα γραφεία του ρωσικού γίγαντα έχουν δεχθεί εφόδους, με τη δικαιολογία της ανακάλυψης αποδεικτικών στοιχείων για μονοπωλιακές πρακτικές) και το άλλο τη διαχείριση της κρίσης στην Κύπρο, όπου οι Ρώσοι φαίνεται πως χάνουν αρκετά δισ. δολάρια. 
Οι «αψιμαχίες» αναμένεται ότι θα συνεχιστούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου