Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σκληρές δηλώσεις μια ημέρα μετά την παρέμβαση Γιούνκερ Ασελμπορν: «Η Μέρκελ παλεύει για την ηγεμονία της Ευρωζώνης».

Η Γερμανία και η Μέρκελ «παλεύουν» για την ηγεμονία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Ασελμπορν.
Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Ασελμπορν εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας η οποία,όπως είπε, θέλει να εξουσιάσει στην Ευρωζώνη και υποδεικνύει στην Κύπρο το οικονομικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει.
«Έχουμε εργαστεί πολλά χρόνια για να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή Γερμανία. 

Δεν πρέπει η Ευρώπη των "27" να καταλήξει μια γερμανική Ευρώπη» είπε ο Ασελμπορν, προσθέτοντας ότι η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το οικονομικό μοντέλο άλλων χωρών της Ε.Ε..

Σημείωσε δε ότι «δεν θα πρέπει η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία να λένε ότι θέλουν τα χρηματοοικονομικά κέντρα να είναι σε αυτές τις τρεις χώρες και οι άλλες να σταματήσουν» τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο, είναι κατά της ενιαίας αγοράς και της ευρωπαϊκής ενότητας.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Γερμανία ήταν από τους βασικούς ωφελημένους της ευρωζώνης γιατί το κόστος δανεισμού μειώθηκε καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της κρίσης.

Η σκληρή κριτική του Ασελμπορν έρχεται μια ημέρα μετά την  παρέμβαση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου  και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέκρινε  τη στάση των Ευρωπαίων κατά της Κύπρου τονίζοντας ότι τους συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν «όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου