Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τζάμπα δίνουν τον χρυσό! ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!


Της ΕΛΛΗΣ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ 26 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ που υπολογίζονται τα κοιτάσματα στη Θράκη το κράτος θα πάρει μόνο ό,τι προκύψει από τους φόρους! – Το ίδιο ισχύει και για τη Χαλκιδική ……
Δυο από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, η Χαλκιδική και η Θράκη βρίσκονται χρόνια τώρα σε αναβρασμό και τους δυο τελευταίους μήνες ζουν υπό
αστυνομική κατοχή.
Με τον κόσμο διαιρεμένο και την τοπική κοινωνία σε κατάσταση επικίνδυνης αντιπαράθεσης, με τα ΜΑΤ να έχουν στρατοπεδεύσει εκεί και να προσπαθούν με δακρυγόνα και χημικά να κάμψουν τις αντιδράσεις, με τους Εισαγγελείς να έχουν επιστρατευθεί, επειδή κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν τον λαϊκό ξεσηκωμό κατά της εξόρυξης των κοιτασμάτων χρυσού, με άγνωστο το τι επιδιώκουν και υπέρ ποιου ή ποιων έκαναν την καταδρομική έφοδο στις Σκουριές.
Η Αντιτρομοκρατική έχει πιάσει δουλειά, φθάνοντας στο σημείο να ανακρίνει δεκαπεντάχρονα παιδιά, χωρίς να τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες, και όλα αυτά για να προστατεύσει η κυβέρνηση τους χρυσωρύχους, όχι όμως και το συμφέρον του Δημοσίου, όπως προκύπτει από τις συμφωνίες με τις οποίες παραχωρήθηκαν τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στις δυο αυτές περιοχές.
Ο χρυσός που υπολογίζεται ότι υπάρχει στα κοιτάσματα Έβρου και Ροδόπης ανέρχεται σε 26 (ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτόν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κανένα εντελώς ποσοστό. Το μόνο που θα εισπράξει θα είναι οι φόροι επί των εσόδων που θα έχουν οι Ελντοριανοί! Εννοείται ότι μείναμε άναυδοι στο άκουσμα ότι η Ελλάδα δίνει δωρεάν ένα τεράστιο χρυσορυχείο και στο Ταμείο της δεν θα μπει ούτε ένα ευρώ από την παραχώρηση των χιλιάδων στρεμμάτων, ούτε καν σαν κάποιο νοίκι. Αν δεν είναι έτσι, περιμένουμε από την κυβέρνηση, να δώσει επίσημα στοιχεία – συμβάσεις κ.λπ.- από τα οποία να προκύπτει με σαφήνεια και όχι με… αλγεβρικούς τύπους πόσα χρήματα θα πάρει η χώρα μας και πότε και πόσα οι χρυσωρύχοι.
Επιφυλάξεις Στυλιανίδη
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών και για χρόνια βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης από καιρό, πριν ξεσπάσουν οι πρόσφατες αντιδράσεις, έχει διατυπώσει δημόσια επιφυλάξεις για την επένδυση αυτή, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «έχω την υποχρέωση να εκφράζω την τοπική κοινωνία, η οποία έχει τοποθετηθεί με ομόφωνες αποφάσεις όλων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Έβρου – Ροδόπης και φορέων κατά της επένδυσης».
Το ποσοστό του Μπόμπολα
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες διαψεύδεται με απόλυτη κατηγορηματικότητα από πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια Μπόμπολα αυτό που από εφημερίδες και εκπομπές προβάλλεται ότι ο Μπόμπολας είναι ο κυρίαρχος στην εταιρεία που έχει πάρει τα κοιτάσματα του χρυσού στην Χαλκιδική και θυγατρική της στη Θράκη.
Συγκεκριμένα τονίζουν ότι η εταιρεία «Άκτωρ» κατέχει το 5% της εταιρείας Ελντοράντο που έχει ως γνωστό την εξόρυξη του χρυσού στην Χαλκιδική και ο Φώτης Μπόμπολας έχει το 15% του «Άκτορα», δηλαδή η οικογένεια Μπόμπολα έχει το 0,75% της Ελντοράντο.
θΡΑΚΙΩΤΙΚΑ
Της ΕΛΛΗΣ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ
Ζήτημα τιμής
Οι Θρακιώτες είναι «politically correct», άνθρωποι ευγενικοί, καλόβολοι, με άπειρη υπομονή… μέχρι παρεξηγήσεως. Εδώ και 15 χρόνια λένε «όχι» στον χρυσό και ταυτόχρονα βλέπουν τις κυβερνήσεις -που ψηφίζουν- να λένε «ναι», αφού πρώτα έλεγαν «όχι» ή απέφευγαν να απαντήσουν όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Εδώ και μερικές μέρες φαίνεται πως η υπομονή έχει σωθεί.
Θα πρέπει λοιπόν οι διοικούντες στην Αθήνα να γνωρίζουν πως οι πολίτες της Θράκης έκαναν την υπέρβασή τους – για να θυμηθούμε και μια λέξη-κλειδί στην πολιτική πορεία του πρωθυπουργού.
Διαπιστευτήρια
Είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, Γεροντόπουλος και Δερμετζόπουλος, που θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα άσχημα, αφού βιάστηκαν να υποβάλουν τα… διαπιστευτήριά τους προς τον πρωθυπουργό, τασσόμενοι υπέρ της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα και σίγουροι πως θα ακολουθηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε και να προστατευθεί το περιβάλλον και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Γιατί, ως γνωστόν, όλα στη χώρα μας δουλεύουν ρολόι…
Της Φινλανδίας….
Και μια και μιλάμε για καλοκουρδισμένες κοινωνίες, πριν από δύο ακριβώς χρόνια, τον Μάρτιο του ’11, η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης οργάνωσε και χρηματοδότησε ένα ταξίδι στην Kittila της Λαπωνίας (βόρεια Φινλανδία), ώστε, όπως έλεγε και η πρόσκληση, «η ελληνική αποστολή να ενημερωθεί για τις… σύγχρονες μεθόδους εξόρυξης και εκχύλισης που είναι απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την επιτυχή συνύπαρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».
Η εταιρεία είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 14 εθελοντές για το ταξίδι αυτό, από τους οποίους πέντε ήταν εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης, τέσσερα μέλη επαγγελματικών συλλόγων, δύο εκπρόσωποι κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και… την τότε γενική γραμματέα Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΚΑ (επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου και υφυπουργίας Μανιάτη), κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, η οποία «αυτοπροσδιοριζόταν» ως Οικολόγος-Πράσινη. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα ταξίδι που τους το δώρισε η εταιρεία – η δε κ. Καραβασίλη εξέφρασε με ενθουσιασμό τις ταξιδιωτικές της εντυπώσεις…
Το ατύχημα
Στις 4 Νοεμβρίου 2012 σημειώθηκε ένα (ακόμα) ατύχημα στον χώρο της εναπόθεσης μεταλλευτικών τελμάτων στο μεταλλείο νικελίου και ουρανίου στην Talvivaara (βόρεια Φινλανδία).
Το γνωστό σε όλους μας «Der Spiegel» βγήκε με τίτλο«Κλοντάικ στη Λαπωνία: Μεταλλευτικές κοινοπραξίες λεηλατούν τις πλουσιότερες σε χρυσό και νικέλιο περιοχές της Ευρώπης. Η μεταλλοθηρία δηλητηριάζει ποτάμια, λίμνες και έλη της βόρειας Φινλανδίας».
 (Κλοντάικ είναι η ονομασία ενός ποταμού στον Καναδά, γνωστού για την έντονη δραστηριότητα αναζήτησης χρυσού στο τέλος του 19ου αιώνα που χρησιμοποιείται σαν συνώνυμο της χρυσοθηρίας) και αποκάλυψε «δραματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από μεταλλευτικές δραστηριότητες στη βόρεια Φινλανδία». Και οι 14 της αποστολής πήγαν για εξετάσεις…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου