Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Να χρεωθούν τα ποσά αυτά , στους εντολείς των Τροικανών η και στους ίδιους .....Στα σκουπίδια 3.000.000 ευρώ!


Ούτε λίγο ούτε πολύ 3.000.000 ευρώ κόστισε, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, στην Εθνική Τράπεζα η διαφήμιση της συγχώνευσης και οι υπηρεσίες των συμβούλων που μελετούσαν τη συγχώνευση, την οποία μπλόκαρε η τρόικα. 

Το 1.000.000 πήγε στη διαφήμιση και τα υπόλοιπα 2.000.000 στους συμβούλους!

Ο Αλέξανδος Τουρκολιάς.....
...ακόμα και προχθές έλεγε σε υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας ότι είχε διαβεβαιώσεις από πολύ ψηλά σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα μπορούσε να γίνει και αργότερα από το τέλος Απριλίου.

Μάλιστα σημειώνεται ότι ο ίδιος την περασμένη Παρασκευή ανέφερε σε στελέχη της τρόικας ότι η Εθνική δεν μπορεί να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πριν από το φθινόπωρο. 

Οταν οι ξένοι εμπειρογνώμονες παρατήρησαν ότι η δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα είναι το τέλος Απριλίου, ανέφερε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται... 

Οι τεχνοκράτες της τρόικας του έφεραν ως παράδειγμα επίσης το θέμα της προετοιμασίας που κάνουν η Alpha και η Πειραιώς, σχετικά με τις δικές τους αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Απάντησε ότι αυτά είναι αστεία και ότι μπορεί και ο ίδιος να προσκομίσει ένα σωρό τέτοια έγγραφα - δεσμεύσεις μελλοντικών επενδυτών...

Επιπλέον ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Χριστοδούλου (ο άνθρωπος που ασκείται στο να σκέφτεται στα αγγλικά) επί μήνες παρουσίαζε στα στελέχη της τρόικας πλαστά στοιχεία και ανύπαρκτους επενδυτές, οι οποίοι θα κάλυπταν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο ίδιος λέγεται ότι διαβεβαίωνε την τρόικα ότι στην αύξηση θα συμμετέχουν η Εκκλησία, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι, οι οποίοι σήμερα είναι εξαφανισμένοι. Οι δύο πρώτοι δεν έχουν λεφτά, ενώ οι τελευταίοι προς στιγμήν δεν φαίνεται να προτιμούν την Ελλάδα.

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου το ΔΝΤ ενημέρωσε τη διοίκηση της Εθνικής επισημαίνοντας τα εξής:


- Το εγχείρημα είναι επικίνδυνο και η καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις επιδεινώνοντας την ύφεση.
- Οι δήθεν επενδυτές, Εκκλησία και Ταμεία, δεν διαθέτουν κεφάλαια.

Επίσης στην πορεία αποδείχθηκε ότι όσα είχε υποστηρίξει ο Χριστοδούλου περί λογιστικής διαφοράς ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αποδείχτηκαν αστειότητες, γιατί το πρόβλημα ήταν πολύ σοβαρό. 

Για τους λόγους αυτούς το ΔΝΤ κατέληξε στο να απευθύνει προειδοποίηση στη διοίκηση της Εθνικής με την «καίρια» υπογράμμιση ότι η συγχώνευση δεν πρόκειται να γίνει.

Το αστείο είναι ότι τόσο ο διευθύνων σύμβουλος όσο και ο αναπληρωτής διευθύνων της Εθνικής μέχρι πριν από λίγες μέρες διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά και πλήρωναν διαφημίσεις και συμβούλους για μια συγχώνευση που η τρόικα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορούσε να γίνει.

Και ενώ τόσες εβδομάδες σφύριζε αδιάφορα, χθες ο Τουρκολιάς ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι το βράδυ θα «υπάρξουν διεργασίες» με υποψηφίους επενδυτές. 

Γι' αυτό και η συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την αύξηση κεφαλαίου διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, που επίσης συνεδρίασε χθες, συζήτησε την αύξηση κεφαλαίου στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιήσης. 

Απόφαση δεν ελήφθη και θα χρειαστεί νέα συνεδρίαση. 

Για να μην περάσει στον πλήρη έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank πρέπει να προσελκύσει 383.000.000 (το 10% της αύξησης) από ιδιώτες επενδυτές. 

Και οι δύο τράπεζες πρέπει να έχουν εγκρίνει τις αυξήσεις κεφαλαίου έως τα τέλη Απριλίου.

Δημοκρατία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου