Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

"Η Γερμανία χρωστά πολλά, πάρα πολλά σε πολεμικές αποζημιώσεις στους Έλληνες" -Τι λεει η εφημερίδα Tagesspiegel για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και για τη διστακτικότητα Σαμαρά ...."ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ OΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ"


Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων αναφέρεται με δημοσίευμά της η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel κάνοντας λόγο  για μεγάλο κόστος καταστροφής που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα σύμφωνα με μυστική έκθεση ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η οργή για την τρέχουσα πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. 

"H λιτότητα της Μέρκελ επί τρία χρόνια, προκαλεί αντι-γερμανικό συναίσθημα στους Έλληνες", γράφει.
Και συνεχίζει : "Πρόκειται για χρήματα, πολλά χρήματα: 100, 160, ίσως ακόμη και € 300 δισεκατομμύρια. 

Η Γερμανία χρωστάει τόσα πολλά για τους Έλληνες  για σφαγές και την καταστροφή, προκαλώντας που προκάλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. 68 χρόνια μετά τον πόλεμο, το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι από τη σκοπιά πολλών Ελλήνων επίκαιρο όσο ποτέ. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ριζοσπαστική αριστερά του  ΣΥΡΙΖΑ και το δεξιό-εθνικιστικό κίνημα Ανεξάρτητοι Έλληνες, προτρέπουν την κυβέρνηση στη Γερμανία  να αντιμετωπίσει τελικά την ενοχή της και τα χρέη της.  

Στις αρχές Μαρτίου οι ελεγκτές έβγαλαν την έκθεσή τους. Αποτελείται από 80 σελίδες και είναι «άκρως απόρρητη» .

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται  ωστόσο, σε ένα δίλημμα. Η παραίτηση από τις αποζημιώσεις θα προκαλούσε θύελλα αγανάκτησης στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να μην καταστρέψει την  σχέση που έχτισε με κόπο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας  δισεκατομμύρια χρέη. 

Η ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοφλήσει με τις αποζημιώσεις ένα πολύ μεγάλο μέρος από το χρέος της , είναι πράγματι δελεαστική.Η κυβέρνηση της Αθήνας σπρώχνει το ευαίσθητο θέμα. 

Μετά την έκθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων που είναι παρούσα από το Μάρτιο, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει μια νομική γνωμοδότηση αυτή την εβδομάδα σε δικηγόρους της κυβέρνησης, προκειμένου να ελέγξουν την έκθεση. 

Αυτό μπορεί να διαρκέσει. Και  πιθανώς πάρα πολύ."

Πηγή : Tagesspiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου