Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις - Είστε τυχεροί που δεν στέλνω βομβαρδιστικά στην Αθήνα. Σκάστε και δουλέψτε!


Πιο σκληρός από τον Τσαρλς Μπρόνσον, ο Βόλφαγκ Σόιμπλε, κόβει μαχαίρι τις φαντασιώσεις των δικών μας για γερμανικές αποζημιώσεις


Από τις δηλώσεις του στη Neue Osnabrücker Zeitung δείχνει έτοιμος να στείλει εκ νέου βομβαρδιστικά στην Αθήνα-εκτός κι αν τη τελευταία στιγμή φοβηθεί τον
εξίσου σκληροτάχηλο Τσίπρα, ο οποίος συγκλόνισε τους πανέλληνες με την συνέντευξη-ναυάγιο στον Παπαχελά. 


Για πρώτη φορά μετά από την ανακίνηση, με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» της αξίωσης για καταβολή στην Ελλάδα πολεμικών αποζημιώσεων το Βερολίνο απαντά αρνητικά. 


«Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς, οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται» δήλωσε, όπως αναφέρει ηDeutshe Welle..

Η γερμανική κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τοποθετείται στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακινήθηκε τελευταία το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την πρόθεση των ελληνικών αρχών να τις διεκδικήσουν εφόσον υπάρχει νομική βάση.

Επ’ αυτού ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. 


Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμα δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. 

Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», είπε στην εφημερίδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞ...

Γερμανοί "ό,τι δώσαμε... δώσαμε" - Ας δώσουμε και μεις την απάντηση "ότι πήρατε .. πήρατε" : Μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προιοντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου