Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ …


Tου “Αλιέως”

Σε. ρόλο ..Δούρειου  Ίππου η Alvarez & Marsal εισδύει- με την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου- στα ενδότερα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

  Ο διεθνής οίκος,  που χρησιμοποιείται στην Κύπρο ως το άλλοθι της διαφάνειας φαίνεται να  αποκτά πολύ μεγαλύτερη εξουσία και παρέμβαση από τον ρόλο που θα τις αναλογούσε.

Ας το δούμε πιο αναλυτικά. Η Alvarez συνέταξε μια έκθεση με βασικό αντικείμενο, την διερεύνηση τυχόν ευθυνών των τραπεζιτών για την πτώση της Κύπρου ως χώρας και κυρίως για το τραπεζικό σύστημα.

Η έκθεση της Alvarez κρατήθηκε μυστική από το πολιτικό σύστημα της Κύπρου καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν κατέληξε πουθενά.  Όμως για την κατάρρευση της Κύπρου και των τραπεζών δεν χρειάζεται η Alvarez για να το αποτιμήσει. Οπώς επίσης ο διορισμός μελών του ξένου οίκου στο δ.σ. της νέας Κύπρου.

  Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα η ΚτΚ παραδίδει τα ΄΄κλειδιά΄΄ του συστήματος στον ξένο οίκο, του παρέχει πάσα διευκόλυνση να ενεργήσει ακόμη και για ίδιον, ιδιοτελές ή άλλο δόλιο όφελος. Σε μία περίοδο έντονης ρευστότητας με τους δανειστές να έχουν στοχοθετήσει
 τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου-πετρελαίου του νησιού.
   Σε αυτή την τόσο ΄΄πονηρή΄΄περίοδο και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, εν μέσω κοσμοιστορικών γεγονότων η ΚτΚ βάζει τον…Δούρειο Ιππο εντός των τειχών;
     Για να ανατρέξουμε μόλις δύο χρόνια πριν για να θυμηθούμε τον ρόλο της Black Rock, τους λόγους που οδήγησαν την Τράπεζα της Ελλάδος, τον διοικητή της Γ. Προβόπουλο στην πρόσκληση του συγκεκριμένου ξένου οίκου. 

Με την Black Rock να ελέγχει ενδελεχώς τα φανερά και τα…απόκρυφα των τραπεζών, να ακτινογραφεί κάθε λεπτομέρεια του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, να γνωρίζει εκ των έσω στοιχεία, λεπτομέρειες και δεδομένα που ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν καν στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό.

 Παρά τις περί του αντιθέτου- τότε-  δηλώσεις του Γ. Προβόπουλου.

    ή μήπως δεν είναι έτσι. Γιατί εάν δεν απατώμεθα με βάση και τα στοιχεία των ελέγχων της Black Rock έγινε ο διαχωρισμός των ελληνικών τραπεζών σε ΄΄συστημικές΄΄ και ΄΄μη συστημικές΄΄. Με γνωστές λίγο ως πολύ τις συνέπειες.

Κάπως έτσι καταγγέλεται, πως η Πειραιώς ΄΄βαφτίστηκε΄΄ συστημική η ΑΤΕ ως ΄΄μη΄΄ και η πρώτη παρέλαβε εκτός των άλλων και τα δάνεια-υποχρεώσεις των κομμάτων (μόνο 190 εκατ. ευρώ σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Καταλαβαινόμαστε νομίζω…, πως έχει η κατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου