Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αν ήμουν στη θέση του κ.Αναστασιάδη στη συνεδρίαση του Εurogroup θα έλεγα τα ακόλουθα...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Κ. ΜΠΟΣΜΗΣ 

Του Δημήτρη Στεργιούλη
 Επίτιμου Διευθυντή 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου
«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»


Κύριοι Υπουργοί ,


Όπως σας είναι γνωστό η Πατρίδα μου, τη διακυβέρνηση της οποίας ανέλαβα πριν από ένα μήνα, βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση , λόγω των αδυναμιών του τραπεζικού της , κυρίως , συστήματος, που , σήμερα ,δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.


Για να αντιμετωπίσουμε το ανωτέρω πρόβλημα εξαιτούμαι εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οικονομική στήριξη με όρους που θα εμπεριέχουν το .......

στοιχείο της καλώς νοούμενης αλληλεγγύης , που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των κρατών μελών της Ε.Ε. γενικά, και ειδικά τα μέλη της Ευρωζώνης.

Στο διάστημα της μιας εβδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης συνεδρίασης του Eurogroup και αφού οι αντιπρόσωποι του λαού μου απέρριψαν αιτιολογημένα την απόφαση της πρώτης συνεδρίασής μας, την οποία και προσυπέγραψα, λέχθηκαν πολλά σε βάρος της Πατρίδας μας , από επιφανή στελέχη των χωρών μελών της Ευρωζώνης.


Επισημαίνω στο σημείο αυτό το γεγονός ότι είμαι Πρόεδρος μιας μικρής χώρας διαρθρωμένης, όμως , δημοκρατικά και τις όποιες αποφάσεις του Κοινοβουλίου της είμαι υποχρεωμένος να τις σέβομαι.


Ευθύς ως οι Αντιπρόσωποι του λαού μου απέρριψαν το «σχέδιο διάσωσης» του τραπεζικού μας συστήματος, όπως αυτό στις γενικές του γραμμές διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup, άρχισαν εκ μέρους πλείστων όσων εξ υμών , απειλές εναντίον μας.


Το όλο πλέγμα των απειλών είχε ως πηγή εκπόρευσης τη Γερμανία και συγκεκριμένα το θλιβερό πολιτικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, το οποίο ποδηγετεί σήμερα την Ευρώπη.


Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος για όλους μας, γιατί χρίσαμε «γκεσέμια» της Ευρώπης εκείνους των οποίων οι γονείς δύο φορές και σε διάστημα είκοσι ενός χρόνων αιματοκύλησαν την Ευρώπη και σφαγίασαν τους λαούς της. (1918 τελείωσε ο Α΄ παγκόσμιος πόλεμος, 1939 άρχισε ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος. Και οι δύο πόλεμοι έγιναν με υπαιτιότητα της Γερμανίας).


Κατά πως δείχνουν τα πράγματα το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε διακατέχεται από αντιευρωπαϊκό πνεύμα. Αψευδές τεκμήριο το γεγονός ότι στις όποιες πολιτικές επιλογές του , τον παράγοντα άνθρωπο δεν τον λαμβάνει καθόλου υπόψη ή μάλλον τον βλέπει ως αριθμό, που , υπεισερχόμενος στους λογαριασμούς και τους υπολογισμούς του , τυγχάνει και της ανάλογης μεταχείρισης και στην καλύτερη των περιπτώσεων η σύνθλιψη είναι η επιεικέστερη των ποινών, όταν ο υπεισερχόμενος αριθμός αντιβαίνει τους σχεδιασμούς τους .


Η πάστα αυτών των ανθρώπων είναι πανομοιότυπη με την πάστα των γονιών τους. Τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα είχαν κι εκείνοι, Οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπων στα κρεματόρια και στις αγχόνες. Διέπραξαν βαναυσουργίες, που ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει , σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων. Συνέτριψαν ψυχές, εξανδραπόδισαν ανθρώπους, τα άγρια θηρία άκουσαν τους βρυχηθμούς τους και από το φόβο τους έπαψαν να ουρλιάζουν.


Το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε την σήμερον ημέρα τις μεθόδους άλλαξε . Η σκοποθεσία είναι η ίδια. Δηλαδή η οικονομική εξαθλίωση των αδύναμων λαών και η οικονομική κυριαρχία των Γερμανών σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με ό, τι αυτό συνεπάγεται και σε πολιτικό τοιούτο.


Η Ευρώπη σήμερα, κύριοι υπουργοί, δέχεται ολομέτωπη επίθεση από το Δ΄ οικονομικό Ράιχ., έμπνευσης Μέρκελ-Σόιμπλε. Όσο νωρίτερα το αντιληφθείτε αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους μας.


Βέβαια η κ. Μέρκελ αισθάνεται κόμπλεξ απέναντι στον Ελληνισμό και κατά συνέπεια και απέναντι των Κυπρίων, γιατί εμείς οι Κύπριοι, όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε Έλληνες και μάλιστα το πιο επίλεκτο κομμάτι του Ελληνισμού, που φυλάει Θερμοπύλες, στην ακροτελεύτια έπαλξή του στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.


Και είναι μεγάλο το κόμπλεξ που διακατέχει την ανωτέρω κυρία, γιατί οι Έλληνες ορθώσαμε το ανάστημά μας στις ναζιστικές ορδές των Γερμανών κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τους ταπεινώσαμε και είμασταν οι κυρίως υπεύθυνοι που εξαναγκάσαμε τους Γερμανούς ναζιστές να αναβάλλουν την επίθεσή τους στη Ρωσία, που τελικά την πραγματοποίησαν με την έναρξη του χειμώνα, οπότε ο κόκκινος στρατός, με τη συνδρομή και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνέτριψε τη ναζιστική Γερμανία .


Επομένως το μένος των Μέρκελ-Σόιμπλε εναντίον του δόλιου και πολυβασανισμένου νησιού μου έχει την αιτία του. Όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεται το θλιβερό γερμανικό πολιτικό δίδυμο είναι εκ του πονηρού.
Ισχυρίζονται ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σύγκριση με το ΑΕΠ της Μεγαλονήσου. «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι , υποκριταί» . Γιατί δεν ενάγεται το Λουξεμβούργο για το ίδιο ακριβώς «παράπτωμα» ; Γιατί δεν κατηγορείτε για τον ίδιο ακριβώς λόγο το Λιχνενστάϊν και τη Μάλτα ;


Επίσης κατηγορείται η πατρίδα μου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ποιοι την κατηγορούν; Εκείνοι που η πατρίδα τους αποτελεί τη ναυαρχίδα, το μεγάλο πλυντήριο του βρώμικου χρήματος.


Κατά συνέπεια αλλού βρίσκεται η αλήθεια. Και αυτή είναι η εξής. Πρέπει να ανατραπεί εκ θεμελίων το χρηματοπιστωτικό τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και τα μεγάλα κεφάλαια να ταξιδέψουν προς τις γερμανικές τράπεζες.
Στο σημείο αυτό , κύριοι υπουργοί, θα μου επιτραπεί ο παρενθετικός λόγος για να εκφράσω ένα μεγάλο παρτάπονο.


Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η πατρίδα μου, πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και κράτος – μέλος της Ευρωζώνης, είναι ημικατεχόμενη από τον Ιούλιο του 1974, από τα στρατεύματα του πλέον βάρβαρου και άρπαγα λαού, που εμφανίστηκε ποτέ στην Ιστορία, από αρχαιοτάτων χρόνων ίσαμε με σήμερα, των Τούρκων.


Κι ενώ η πατρίδα μου βιώνει για σαράντα χρόνια τώρα αυτό το δράμα, εσείς, η ευρωπαϊκή οικογένεια , στα μέλη της οποίας συγκαταλέγεται και η Κύπρος, παραμένετε απαθείς ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αρκείσθε σε ευχολόγια, με προεξάρχουσα στον τομέα αυτό τη Βρετανία, αυτή την πόρνη της διεθνούς πολιτικής σκηνής, που ως εγγυήτρια δύναμη της ασφάλειας και ακεραιότητας της Πατρίδας μου, βάσει των συνθηκών Λονδίνου-Ζυρίχης, αντί να περιφρουρήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, την υπέσκαψε και αυτή είναι που υποκίνησε την εισβολή του Αττίλα στο νησί μου.

Και ενώ ο Αττίλας κατέχει το 40% , σχεδόν , του κυπριακού εδάφους και ξερίζωσε χιλιάδες Ελλήνων από τις πατρογονικές του εστίες και αφού κατάστρεψε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που σεβάστηκαν οι αιώνες, εσείς διεξάγετε συνομιλίες με το βάρβαρο εισβολέα και λεηλάτη της Κύπρου και ένιοι εξ υμών είσθε διατεθειμένοι να τoν δεχθείτε στις αγκάλες της Ε.Ε. με τους κανόνες που αυτός επιθυμεί.


Περιττό να σας τονίσω ότι για τις ενέργειές σας αυτές θα πρέπει να ντρέπεστε, γιατί προσπαθείτε να εντάξετε στους κόλπους μας έναν βάρβαρο, άξεστο και άρπαγα ασιατικό λαό, ο οποίος το μόνο κοινό σημείο που έχει με την Ευρώπη είναι η λωρίδα της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Τουρκίας, η οποία είναι τουρκική πολεμική κατάκτηση. Έτερο ουδέν.


Αλλά και στην προκείμενη περίπτωση το γόητρο της Ευρώπης καλείται από την Ιστορία να διασώσει , για μια ακόμα φορά , ο Ελληνισμός. Κατά συνέπεια καλό θα είναι να σταματήσετε τις συνομιλίες και τα διαβούλια για το πώς και πότε θα υποδεχθείτε τους Τούρκους στην Ευρώπη, γιατί η Κύπρος θα ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας προς μεγάλη απογοήτευση των Φιλανδών, των Λουξεμβουργιανών, των Ολλανδών και προπάντων των μεγάλων υποκριτών, των Άγγλων.


«Όταν ο κόραξ λευκανθεί και η χιών μαυρίσει», τότε και μόνον τότε θα γίνει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε».


Φαίνεται ότι αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά , γι’ αυτό αρκετοί από εσάς , και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, βλέποντας ότι η Κύπρος αποτελεί εμπόδιο στους άνομους σχεδιασμούς σας για εισδοχή της Τουρκίας στην Ε.Ε.. αφ΄ενός και αφ΄ετέρου για εξυπηρέτηση στρατηγικών και γεωπολιτικοοικονομικών σκοπών και στόχων προκρίνατε ότι η δυσχερής οικονομική δυσπραγία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Πατρίδας μου αποτελεί για εσάς χρυσή ευκαιρία για να μας σβήσετε, μέσω των οικονομικών μέτρων, που θέλετε να μας επιβάλλετε από το χάρτη.


Εμείς , κύριοι υπουργοί, προσήλθαμε ενώπιόν σας για να μας βοηθήσετε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κι εσείς μας εκβιάζετε ασύστολα και απροκάλυπτα να γίνουμε εθελόδουλοι. Να αρνηθούμε την ιστορία μας, να υποθηκεύσουμε το μέλλον όχι μόνον των παιδιών μας, αλλά και των τρισεγγόνων μας ακόμη.


Ορέγεσθε τον ορυκτό μας πλούτο και προσπαθείτε να δημιουργήσετε , με την οικονομική στήριξη προς την πατρίδα μου , συνθήκες τέτοιες που, όχι μόνο ο ορυκτός μας πλούτος , που εποφθαλμιάτε , να περιέλθει στην κατοχή σας, αλλά και ολόκληρη η κυπριακή γη.


Θέλετε να μας καταστήσετε ανέστιους στον ίδιο τον τόπο μας και να μας σκορπίσετε στους τέσσερις ανέμους.


Ακολουθείτε εν προκειμένω καθαρώς χιτλερική τακτική. Σίγουρα αγνοείτε, ότι ο Χίτλερ, σε περίπτωση που κέρδιζε τον πόλεμο, όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας θα τον μετέφερε στην Αφρική , για να γίνει η χώρα του γαλάζιου ουρανού και των δαντελωτών ακρογιαλιών τόπος διαμονής των μεγαλόσχημων παραγόντων του γερμανικού ναζισμού.


Τι λέτε επ’αυτού κ. Σόιμπλε ; Μήπως εκεί που απέτυχε ο συμπατριώτης σας με την κλαγγή των όπλων , θέλετε να πετύχετε εσείς σήμερα ,με την οικονομική πολιτική που μας υπαγορεύετε . Μήπως ορέγεσθε το νησί της Αφροδίτης ;
Και κάτι ακόμα Με την όλη στάση σας , στάση αντιευρωπαϊκή και επονείδιστη από κάθε άποψη, που τηρείτε απέναντι στην ασφυκτιώσα οικονομικά πατρίδα μου, μήπως προσπαθείτε να λύσετε και το κυπριακό πρόβλημα ;


Είναι ξεκάθαρο πια ότι εκμεταλλεύεσθε την οικονομική μας κατάσταση και μέσα από αυτή συστηματικά υποσκάπτετε τα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους άμεσους στόχους σας είναι η διάλυσή της.


Άλλως πως εξηγείται η σιγή ιχθύος που τηρείτε στις ιταμές δηλώσεις των ΅Ερντογάν-Νταβούτογλου που θέτουν ωμά και ασύστολα αξιώσεις επί του ορυκτού μας πλούτου και απειλούν θεούς και δαίμονες , γιατί αποτολμήσαμε και ανακηρύξαμε την ΑΟΖ.


΅Επί του προκειμένου θέματος , κύριοι υπουργοί, εμείς πορευτήκαμε με βάση τις αρχές και τους κανόνες του δικαίου της θάλασσας , το οποίο δίκαιο η Τουρκία δεν υπέγραψε, αλλά συχνά-πυκνά το επικαλείται.
Και σας ερωτώ ευθαρσώς , κύριοι υπουργοί : Ποιος από εσάς προέβη σε μία δήλωση καταδίκης των όσων οι Νταβούτογλου-Ερντογάν διακηρύσσουν σε βάρος της πατρίδας μας;


Είναι ποτέ δυνατόν ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. να απειλείται από την Τουρκία κι εσείς όχι μόνο να «σφυρίζετε αδιάφορα» , αλλά να συνομιλείτε κιόλας μαζί του για το πώς θα το κάνετε κιόλας μέλος της οικογένειάς μας.


Είναι ενέργεια επονείδιστη και υποκρύπτουσα άνομους σχεδιασμούς το γεγονός ότι εκείνοι εξ ημών που ποδηγετούν Ε.Ε. ακόμα και σήμερα δεν αποτόλμησαν να καθορίσουν , αλλά και να εγγυηθούν τη διασφάλιση των συνόρων της Ενωμένης Ευρώπης .


Οι αρχιερείς της Ε.Ε. τι πιέσεις και από ποιους δέχονται , εν προκειμένω ; Μήπως υπάρχουν σχέδια επέκτασης του ασιατισμού επί των ευρωπαϊκών χωρών; Μήπως υπάρχει στα σκαριά σχέδιο αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας ; Μήπως αυτός είναι διακαής πόθος των Φιλανδών, των Λουξεμβουργιανών, των Άγγλων και των Ολλανδών οι οποίοι έχουν μεταβληθεί σε άτυπους κήρυκες του νεοοθωμανισμού μιας και έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων , έστω και αν αυτά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα διεθνή θέσμια και τη διεθνή νομιμότητα;


Και κλείνοντας τον παρενθετικό λόγο δράττομαι της ευκαιρίας , κύριοι υπουργοί, να καταγγείλω από το βήμα τούτο το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος των Σουηδών , που χωρίς αιδώ , χωρίς ντροπή και συστολή δήλωσε , χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδοκιμαστεί από κανέναν σας, ότι οι Κύπριοι θα μείνουν με τον ήλιο και τις παραλίες. Από τη δήλωση αυτή συνάγεται ότι τη γη μας και τα υπάρχοντα μας επιθυμείτε να μας τα πάρετε ;


Με το εκ Σουηδίας πολιτικό οντάριο δεν θα ασχοληθώ περισσότερο. Πρόκειται περί ουτιδανού αντικειμένου και ως τοιούτο το παραδίδω στην κοινή χλεύη και περιφρόνηση. Αν όμως υπάρχουν ανάμεσά μας και ένιοι εξ υμών που έχουν τις ίδιες απόψεις με την εκ Σουηδίας πολιτική οδαλίσκη σας συνιστώ να μελετήσετε εμβριθώς την ιστορία της Κύπρου ειδικά, αλλά και της Ελλάδας γενικά. Θα διδαχθείτε πολλά.


Επί τη ευκαιρία σας υπενθυμίζω ότι ο Κουΐσλιγκ ήταν Σκανδιναβός και ο νοών νοείτω.


Τι να πω, όμως , και για εκείνον το Γάλλο πολιτικό φωστήρα , το Μοσκοβισί, που ανερυθρίαστα δήλωσε «ότι είναι καιρός να τελειώνουμε με το καζίνο της Κύπρου». Προφανώς, πρόκειται περί αμετροεπούς και ανιστόρητου ανθρωπαρίου.


Και η στάση όμως του κ. Ολάντ έναντι της Κύπρου , στη σημερινή δυσχερή οικονομική της κατάσταση , παρέχει «σχόλια τοις ερμηνευταίς».
Κύριε Ολάντ , τρίζουν τα κόκαλα του Ντε-Γκολ. Κατακαημένη Γαλλία πως ξέπεσες τόσο σήμερα !.Οι πολιτικοί νάνοι που διαχειρίζονται τις τύχες σου λόγω ανικανότητας σου ξύπνησαν μνήμες ντροπής και καταισχύνης . Ξύπνησαν μέσα σου το σύνδρομο του «πορκουά». Ότι έχτισε ο στρατηγός σου , ο μεγάλος Ντε-Γκολ , σήμερα κατακρημνίζεται , αφού ο ολίγιστος Ολάντ έδωσε γη και ύδωρ στους Γερμανούς.


Αείμνηστε Αντενάουερ . Εργάστηκες σκληρά για να απαλλάξεις την πατρίδα σου και το λαό της από το μεγάλο όνειδος του ναζισμού και τα εγκλήματα που αυτός διέπραξε σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών.


Το πέρασμά σου από την πολιτική κονίστρα της Γερμανίας ήταν φωτεινό ορόσημο για τους διαδόχους σου και με το σελάγισμά σου πορεύτηκαν όλοι , σχεδόν, οι διάδοχοί σου, μέχρι που σήμερα , η τύχη το έφερε , τη μοίρα της πατρίδας σου και τις τύχες του λαού της να διαχειρίζεται ένα πολιτικό ντουέτο , που ακούει στα ονόματα Μέρκελ-Σόιμπλε, που εισήγαγε στην πολιτική ζωή της Ευρώπης την ηθική του προτεσταντισμού.


Θα αποτελούσε παράλειψή μου αν άφηνα απαρατήρητη και τη δική σας στάση κ. πρόεδρε του Eurogroup, μια στάση που καταδεικνύει την επαγγελματική σας ανεπάρκεια, αλλά και το μέγεθος της ανικανότητάς σας για να προεδρεύετε ενός συμβουλίου μεγάλου κύρους , αλλά και την πλήρη ευθυγράμμισή σας με την πολιτική της Γερμανίας. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι, λόγω καταγωγής , τα ανθελληνικά αισθήματά σας είναι δεδομένα.


Χωρίς ίχνος ντροπής διασαλπίσατε ότι η Κύπρος αποτελεί μια πολύ ειδική περίπτωση και ότι τα μέτρα που λήφθηκαν για αυτή δεν πρόκειται να ληφθούν για άλλη χώρα . Και αμέσως έσπευσαν αρκετοί ανεγκέφαλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., προεξάρχοντος βεβαίως του Σόιμπλε, κομπάζοντες και κομπορημονούντες να αναμασούν την ανεπίτρεπτη δήλωσή σας , για να καθησυχάσουν , προφανώς, τις λοιπές χώρες του ευρωπαϊκού νότου , που αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής κατάρρευσης.


Δηλαδή κ. Πρόεδρε του Eurogroup η Κύπρος τι είναι ; Το αποπαίδι της Ευρώπης και τη μεταχειριζόμαστε κατά το δοκούν , ακόμα και ως πειραματόζωο ; Στο δικό μου τόπο, την Ελλάδα, κομμάτι της Ελλάδας, αρχαιόθεν, ήταν η Κύπρος, γεννήθηκε η Δημοκρατία. Και βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι η ισονομία, η ισοπολιτεία και η ισηγορία. Αυτές είναι και οι αρχές που διέπουν, που πρέπει να διέπουν και την Ε.Ε. Γιατί λοιπόν ασύστολα και απροκάλυπτα τις καταστρατηγείτε;


Η Κύπρος προσήλθε ενώπιον του Erogroup για παροχή οικονομικής βοήθειας κι εσείς συνασπιστήκατε με τον Σόιμπλε και αποφασίσατε να καταβροχθίσετε το σώμα της λιπόσαρκης πατρίδας μου.


Ο σφαγιασμός του ικέτη είναι ξένος προς τον ευρωπαϊκά ειωθότα. Αυτόν τον κανόνα, αυτόν τον άγραφο νόμο καταπάτησαν οι γονείς των Μέρκελ-Σόιμπλε κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 


Σφαγίασαν χιλιάδες Ελλήνων. Είχαν πέτρινες καρδιές και δεν συγκινούνταν από το γοερά κλάμα των ανήλικων παιδιών , όταν έπαιρναν τους πατεράδες τους για να τους εκτελέσουν.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και σήμερα οι Μέρκελ-Σόιμπλε εντός των κόλπων της Ευρωζώνης στον οικονομικό, βεβαίως, τομέα. Είναι μια τακτική καθαρώς ναζιστική και στοχεύει στην πλήρη εξουθένωση, στο γονάτισμα των οικονομικά αδύναμων λαών.


Κύριοι υπουργοί,


Το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε πρέπει να απομονωθεί μέσα στην Ευρώπη. Είναι δίδυμο λίαν επικίνδυνο για το μέλλον της Ε.Ε. Αυτό πρέπει να το βάλλουμε καλά στο μυαλό μας. Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι βαδίζουμε σε γερμανοποίηση της Ευρώπης; 


Κύριοι υπουργοί.


Σας μίλησα εν πάση ειλικρινεία . Στο Eurogroup προσέρχομαι για βοήθεια οικονομική. Δεν προσέρχομαι για να προσυπογράψω την καταδίκη της πατρίδας μου και του λαού μου. Και την οικονομική βοήθεια την εξαιτούμαι με τους κανόνες που διέπουν τις διατραπεζικές συναλλαγές και όχι με μνημόνια και παράλογα προαπαιτούμενα έμπνευσης Σόιμπλε και Λαγκάρντ.


Καθόλου απίθανο να τηρείτε αυτή τη «χατζηαβάτικη» στάση απέναντί μας για να μας εξωθήσετε σε έξοδο από την Ευρωζώνη.


Αν πρόκειται να υποθηκεύσουμε το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας και να παραδώσουμε το λαό μας βορά στις ορέξεις Μέρκελ-Σόιμπλε και της λοιπής γνωστής παρέας και βέβαια θα αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη.


Πάντως είναι πρόδηλο ότι τα γκεσέμια της Ε.Ε. έχουν προαποφασίσει να καταστρέψουν οικονομικά την Κύπρο και μέσα από την οικονομική της καταστροφή να επιλύσουν το πολιτικό μας πρόβλημα , αφού προηγούμενα απαλλοτριώσουν προς ίδιον συμφέρον τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, ακόμα και τη γη μας.

Για ένα , όμως πράγμα, να είσθε βέβαιοι. Αν τέτοια πράγματα έχετε κατά νου ματαιοπονείτε, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε την πατρώα γη και τις θάλασσές μας έναντι οιουδήποτε τιμήματος, έστω και αν χρειαθεί να πέσουμε μέχρι ενός στο πεδίο της μάχης.


Κλέινω την ομιλία μου με ελαφρώς παραφρασμένο το στίχο ενός Έλληνα* ποιητή.


Κι αν κανείς πεθάνει για την Κύπρο
θεία η δάφνη
μία φορά κανείς πεθαίνει.


* ο ποιητής είναι ο Γάλλος Φρειδερίκος Μιστράλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου